szerző:
hvg.hu

Egy sokat mesélt történet szerint egy diák villanykörtét tett a szájába, amit aztán nem tudott kihúzni. A performansz a kórházban végződött, és egy taxis is áldozatul esett.

“Állítólag abszolút közismert a villanyos műegyetemi hallgatók között, hogy a szokványos villanykörtét burával előre be lehet kapni, de utána a szájból kivenni gyakorlatilag képtelenség. Ezt ellenőrizendő – nevezzük nevén az ifjat – XY az előírásoknak megfelelő módon, széles baráti kör előtt begyömöszölt a szájába egy villanykörtét és utána demonstratívan mutatta, hogy tényleg nem tudja kivenni. Néhány percig még nagyon poénosnak tűnt a helyzet, de hosszú idő után sem tudott megszabadulni az önkéntes szájpecektől és a társai sem tudtak segíteni rajta. Erőltetni nem nagyon merték a dolgot, nehogy eltörjön az üveg és összevagdossa, az esetleg lenyelt darabkákról nem is beszélve – kénytelenek voltak megállapítani, hogy ez így nem megy és orvosi segítségre lesz szükség. Mindez az éjszaka közepén történt, így aztán nem volt más választás, mint az éjjeli orvosi ügyelet. Mentőt hívni nem akartak, mert az mégiscsak rendkívül kínos volna, így aztán taxit kértek. A taxi megjött, de percekig nem tudtak elindulni, mert amikor a sofőr megtudta, hogy mi történt – lévén elég feltűnő látvány egy fiatalember, amint egy villanykörte menetes vége áll ki a szájából, – úgy elkezdett röhögni, hogy képtelen volt vezetni".

Ha kíváncsi a történet végére, illetve a városi legenda különböző megjelenéseire, kattintson az Urbanlegends.hu blogra.

hvg.hu Napi merítés

Szellem tartotta rettegésben a metrózókat

Kamuház, bezárt metróállomáson felejtett utas, egyiptomi szellem a múzeumi állomáson, kormányülés a soha át nem adott állomáson és idegen kémek - az Urban Legends blog sztoriválogatása a londoni tömegközlekedés föld alatti világából.