VV: Orbán Viktor félrevezetett minket

2012. június 12., kedd, 08:38 • Utolsó frissítés: 2012. június 12., kedd, 09:47
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Az Orbán által bejelentett regionális együttműködésről a többi ország vagy nem tud, vagy nem kér belőle. Közben Spanyolország komoly engedményeket kap, amiről mi nem is álmodhatunk – írja a Véleményvezér blog.

"Orbán Viktor félrevezetett minket. Még májusban fejeztük ki egyetértésünket az általa bejelentett regionális együttműködés kapcsán, ami a Közép-Kelet-Európába áramló külföldi hitelek szintjének fenntartását szolgálta volna. A miniszterelnök által bejelentett regionális együttműködésről a többi ország vagy nem is tud, vagy egyszerűen nem kér belőle" – írja a Véleményvezér blog legfrissebb bejegyzésében.

"A múlt hónapban a miniszterelnök egy brüsszeli tanácskozás apropóján jelentette be, hogy a 2009-es, ún. Bécsi Kezdeményezéshez hasonló megállapodást kívánnak kötni a visegrádi országok. A bejelentés szerint ezzel szeretnék biztosítani, hogy a nyugati bankok a görögök által indukált eurokrízis ellenére is tartsák fenn hitelezésüket a négy visegrádi ország felé. Egy ilyen egyezmény nyilván üdvös lett volna Magyarország számára, hiszen az egyik legfőbb gazdasági problémánkat éppen a hitelezés, és ezen keresztül a beruházások rendkívül alacsony szintje jelenti. Az esetleges közös régiós fellépés tehát Magyarország EU-n belüli gazdaságpolitikai elszigeteltségének élő cáfolata és valódi gazdaságdiplomáciai siker lett volna" – olvasható a blogon.

"Mostanra azonban úgy tűnik, hogy az egész ötlet nem volt több kommunikációs trükknél. A vonatkozó információk azt mutatják, hogy sem a lengyelek, sem a csehek, sem a szlovákok nem kívánják ezt a kérdést régiós problémaként kezelni". A teljes bejegyzést a Véleményvezéren olvashatja el!

 


VV: Orbán Viktor félrevezetett minket
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Trendek a twitteren
Mi az a twitter?
VIDEÓK
további videók »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
MEGOSZTÁSOK
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X