szerző:
hvg.hu

Izraeli kutatók olyan tesztet fejlesztettek ki, amely segítségével már vérből is kimutatható lesz a mellrák – írja a 444.hu az Israeli21c című oldalra hivatkozva.

Már elérhető Olaszországban és Izraelben az a vérteszt, amellyel kimutatható az emlőrák. A nyolc éven át fejlesztett Octava Pink nevű teszt jelenleg az amerikai egészségügyi hatóság engedélyére vár. Azt írják, ez az első olyan vérteszt, amelyből rákos megbetegedés diagnosztizálható, és nem csupán annak markereit mutatja meg – írja az Israeli21c című oldal.

Az Octava Pink teszt nagyjából 200 dollárba kerül és három óra alatt ad eredményt, mégpedig pontosabb diagnózist, mint más módszerek. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!