szerző:
hvg.hu

Egy igazán jót szeretne aludni mondjuk a húsvéti pihenés alatt, vagy majd nyaralás során? – Megmondjuk, hogy most épp melyik hotelbe csekkoljon be!

Az alvás világnapjához kapcsolódóan idén is odaítélték az Alvásbarát Hotel díjat. A három éve kiosztásra kerülő elismerés célja mi más lehetne, mint arra ösztönözni a hazai szálláshelyeket, hogy minél komfortosabb és pihentetőbb alvásélményt biztosítsanak vendégeik számára.

Kiderült, hogy a hazai szállodák közül idén az V. kerületben lévő Prestige Hotel Budapest****Superior érdemelte ki az Alvásbarát Hotel díjat.

A díjkiosztón G. Németh György, a World Sleep Day Hungary program igazgatója elmondta, hogy a díj odaítélésekor orvosi és szállodaszakmai szempontokat egyaránt figyelembe vettek, a középpontban pedig a vendégélmény, az alvásminőség áll, beleértve minden olyan tényezőt, amely ezt befolyásolja. A zsűri összesen 150 kritériumot vizsgált, melyek egyébként sok tekintetben egybecsengenek a Hotelstars Union vonatkozó kritériumaival is.

Egy igazán különleges belsőépítészeti megoldás! Járt már ehhez hasonló hotelben?A truly unique interior design! Have you ever been to a hotel like this?

Közzétette: Prestige Hotel Budapest – 2016. február 16.

A minősítés fontosságát hangsúlyozta és működését vázolta fel továbbá Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki a Sleepfriendly Hotel Program zsűrijében foglalt helyet. Mint mondta, a két minősítési rendszer jól kiegészíti egymást, a feltételrendszer pedig állandóan változik is bővül, figyelembe véve a vendégek véleményét, igényeit, visszajelzéseit.

Ezt erősítette meg Kiss Róbert Richárd, a Sleepfriendly Hotel International Program elnöke is, aki a nemzetközi trendekbe is adott egy kis kitekintést. A program külföldi nyertesének idén a honolului Halekulani Hotelt választották Hawaiiról.

A Prestige Hotel Budapest****Superior nevében Gaál Miklós, szállodaigazgató vette át a díjat, aki kiemelte; büszkék, hogy rövid időn belül és fiatal kora ellenére ennyi elismeréssel gazdagodott a szálloda, hiszen épp a napokban kapta meg a Hotelstars Union 4 csillag superior minősítését, a szálloda épületében működő Costes Downtown pedig a Michelin-csillagot.

Az alvás világnapjára készült Öt nyomós érv, hogy miért aludja ki magát című cikkünkre kattintva kiderül, hogy milyen meglepő hátrányai származhatnak az alváshiányból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!