szerző:
hvg.hu

Az FTC német edzője szerint libalegelőn játszották a szombati meccsüket Újpesten, más edzők pedig a paksi, a mezőkövesdi és a Puskás Akadémia gyepszőnyegét kritizálták.

Hiába költenek itthon milliárdokat futballstadionok építésére és felújítására, több helyen rossz állapotban van a gyepszőnyeg – írja a Blikk, amely szerint a rossz talaj már a szombati élvonalbeli bajnokikon is szóba került.

Az NB I.-ben az Újpest és a Ferencváros mérkőzött meg egymással szombaton a 800 millió forintból felújított Szusza Ferenc Stadionban. Thomas Doll, az FTC német edzője szerint libalegelőn játszottak, ilyen pályán csak hosszú labdákkal lehetett operálni. A Blikk úgy tudja: az újpesti klub kertésze alig több mint egy hete gondozza a gyepet, és még nem üzemelték be az öntözőberendezést, amelynek segítségével javítani lehetne rajta.

A Paks arénáját áprilisban kezdték el felújítani 1,4 milliárd forintból, a gyepszőnyegen azonban szinte több a vakondtúráshoz hasonlító göröngy, mint az egyenes felület. Szivics Tomiszláv, a vendégek vezetőedzője a Paks–Mezőkövesd-mérkőzés után azt mondta: edzői pályafutása alatt ilyen rossz talajjal még nem találkozott, és a mezőkövesdi stadion­ gyepszőnyegét is kifogásolta egyébként.

A másodosztályban szereplő Puskás Akadémia stadionjának talajával Henning Berg, a Videoton trénere volt elégedetlen. A székesfehérvári csapat átmenetileg a 3,8 milliárd forintból épült felcsúti Pancho Arénában játssza hazai meccseit, és a játéktér többfelé kikopottnak tűnt, a gyep elsárgult.

A lap emlékeztet: Balmazújvároson 1 milliárd forintból építettek focipályát, a játéktér 90 százalékát azonban jég borította február közepén, pedig azt a helyi termálvíz melege fűthetné. A vagyonokból felépített rendszert azonban nem kapcsolják be, mert túl drága lenne az üzemeltetése.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!