szerző:
hvg.hu

Miután felröppent a francia a Fred Vergnoux neve Hosszú-edzőként, mindenki gyorsan cáfolt, és arról szóltak a hírek, marad Tusup.

Mi is beszámoltunk arról, hogy kormányközelről (értsd: Magyar Idők) azt írták, marad a Shane Tusup–Hosszú Katinka-páros, a parton és a vízben biztos. Azonban a Magyar Nemzet állítja, most egy másik név került a kalapba, a német Dirk Langéé, aki egy hazai edzőt, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökség tagját, Törös Károlyt kereste meg ez ügyben.

A Digi Sport reggeli műsorában elhangzott, Lange Töröst közvetítésre kérte fel, aki ezt meg is próbálta egy másik közvetítő által, de egyelőre nem kapott választ. „Ő nagyon kemény edző, megközelíti, vagy legalábbis azonos szinten van Shane-nel.”

Honlapja szerint Lange most az ausztriai Grazban dolgozik egy edzőközpont vezetőjeként, és saját nevével fémjelzett programja van, 2005 és 2008 között a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya volt, foglalkozott a 100 méter mellen 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerzett Cameron van der Burgh-gel is.

Törös szerint a válófélben lévő Tusup–Hosszú-páros nem valószínű, hogy szakmai szinten folytatja, ezért esélyes az edzőváltás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!