szerző:
techline.hu

Ahhoz, hogy ez a játékmennyiség a miénk legyen, nem kell mást tenni, mint...

Ahhoz, hogy ez a játékmennyiség a miénk legyen, nem kell mást tenni, mint ellátogatni a www.gametap.com oldalra, és ott letölteni a GameTap szoftverét, amelyen keresztül később hozzájuthatunk a játékokhoz. Gyakorlatilag ezen keresztül válogathatunk az állandóan változó kínálatból (a licencek változásával ki- és bekerülnek játékok).

Válasszunk az ingyenes felhozatalból

A GameTap gyakorlatilag egy online játékkölcsönző, amelyből közel ezer játékhoz juthatnánk hozzá, de sajnos itthonról csak az ingyenesen elérhető közel 100 játékkal bíbelődhetünk, mert az előfizetéshez az Egyesült Államokban vagy Kanadában kellene élnünk.
A cikk írásakor éppen a Colin Mcrae Rally 2005 és a Tomb Raider Legend volt például letölthető ingyen a nagy nevek közül, de nemcsak „játékóriásokat”, hanem számtalan apró, de szórakoztató shareware játék teljes változatát is megszerezhetjük itt, egyetlen fillér ráfordítása nélkül.Szerencsére a GameTap alkalmazását sikerült kellően látványosra és kényelmesre alakítani, így egyáltalán nem zavaró, hogy használnunk kell. A játék kiválasztása után rövid leírást kapunk róla képernyőképekkel, videókkal, és ha megtetszett, már tölthetjük is le (ajánlatot is kapunk hasonló játékokról).

Rövid leírást is kapunk. Egy gombnyomás a letöltés és a telepítés.

A telepítésről a keretrendszer gondoskodik letöltés után, és elindítani szintén a GameTapból lehet a játékokat (elindításkor egy pár másodperces játékajánlót kell megnéznünk, cserébe az ingyenes letöltésért). A letöltéseket bármikor megszakíthatjuk és folytathatjuk (vannak elég nagyméretű, 1-2 GB-os letöltések is), a megunt játékokat pedig természetesen eltűntethetjük gépünkről, szintén a GameTap segítségével (csak egy kattintás a kukára).
Szóval teljes kényelemben szerezhetünk be nagyszerű játékokat, ingyen, de remélhetőleg előbb-utóbb kicsiny hazánkban is elérhetővé válik az előfizetési lehetőség, hogy még nagyobb kínálatból választhassunk ebben az online játékkölcsönzőben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!