Így gyorsíthatja fel az IE-t a Firefox szintjére

2008. június 27., péntek, 06:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

E cseppnyi beavatkozáshoz  le kell merülnünk a Registry, azaz a...

E cseppnyi beavatkozáshoz  le kell merülnünk a Registry, azaz a rendszerleíróadatbázis világába. Kattintsunk a Start/Futtatásra, majd a megnyitás után írjuk be: regedit. 
A rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben kövessük az alábbi útvonalat:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InternetSettings Kattintsunk ezután a jobb egérgombbal a jobb ablaktérfélre, s a megjelenő helyi menüből válasszuk az Új/Duplaszó opciót. Ezután kattintsunk az Átnevezésre, és írjuk be: MaxConnectionsPerServer
Ezután újra jobb egérkattintás, majd a Módosítás kiválasztása következik. Értéknek írjuk be például, hogy 99.

gyorsie1
Egy egyszerű beállításnak köszönhetően szárnyakat kap az IE

Most egy újabb „duplaszó” létrehozása következik. Ennek a neve: MaxConnectionsper1_0Server, s az értéke ugyancsak nagy legyen, tehát például ismét 99.
Zárjuk be a Registryt, indítsuk újra a gépet, és utána az Internet Explorert. Megdöbbentő lesz a változás!

rendszerjel-W
13 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. február 10., 20:54 én

ez egy nagy szar meg ne csináljátok

2009. október 12., 22:17 Vér Pistike

Ezzel a registry beállítással NEM gyorsul sem az IE sem a net. Mindössze annyi történik, hogy a párhuzamosan betöltődő lapok számát - a szerver szabvány álltal előírt - 2-ről 99-re emeljük. Illetve emelnénk, ha a 99-es túlemelt érték miatt a kernel nem állítaná vissza 2-re. A megnövekedett sávszélességek miatt 5 és 10 közötti értéket ajánl a Microsoft. Állítani azonban csak akkor érdemes, ha az egyszerre történő letöltések száma meghaladja a 2 aktív és 1 várakozó letöltést. Előbb olvasson uána mindenki a Microsoft help oldalain, utána írkáljon.
Rengeteg téves és felesleges registry beállítás kering a neten. Zömében magyar oldalakon.

2008. augusztus 20., 11:27 lwolf

Talán az IE azért töltődik be látszatra olyan gyorsan, mert nagyrésze az operációs rendszerrel együtt töltődik be, így nem nehéz... a Firefox nincs beleépítve a Windows kernelbe. LOL

Az Opera sokkal meggyőzőbb, helyből hátránnyal indulva mégis megelőz mindenkit, persze a nyílt forrás elkötelezett hívei akkor is Firefoxot fognak használni. ;)

2008. július 1., 12:46 Heh

Az IE6os főleg biztonságos is ;) Tudom senki nem jár olyan oldalakon... majd mikor 1x beszopsz vmi szép vírust csak 1 kattintás miatt akkor lehet IE-t isteníteni. IE6...7 éves böngésző nem elavult kicsit? Attól hogy a géped régi még lehetne rajta újabb böngésző, persze ezt mindenki magának dönti el de ha már ez a téma akkor véleményt írok. Nekem a Firefox3-mal eddig annyi bajom volt hogy néha összeomlott ez télleg nem jó... Operával meg az a bajom hogy nem tudom úgy megoldani a reklám blokkolást mint Firefoxban... FF-ban Chrome mappába okoskodtam meg ilyen reklám listát szedtem le meg Adblock plus és szinte mindent blokkol. Operában csak a beépítettel nemtudom hogy kell mindent blokkolni ha valaki tudja segítsen, megköszönném :)

2008. június 28., 12:58 Barnabás

Nem tudom mi bajotok van az IE böngészővel.Hosszú évek óta egy nyugdijas korú gápet használok internetezésre (875MHZ,128MBRAM,IE 6,0).Megfelelően gyors.Feltelepitettem a Firefox 3.0-t,mert dicshimnuszt zengedeztek a gyorsaságáról.Olyan lassan töltött be,hogy megvacsoráztam közben.Gyorsan el is távolitottam.Az IE gyorsasága nagyságrendel jobb.Kitartok mellette.

További 8 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Így gyorsíthatja fel az IE-t a Firefox szintjére
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X