szerző:
techline.hu

A véletlenül törölt adatok visszaállítására már rengeteg alkalmazást ajánlottunk, ezekből egy csokorra valót...

A véletlenül törölt adatok visszaállítására már rengeteg alkalmazást ajánlottunk, ezekből egy csokorra valót összegyűjtöttünk most is e cikk alatt, a Kapcsolódó anyagok részben.
A MiniTool Power Data Recovery nevű kis alkalmazás szintén képes rá, hogy a véletlenül törölt, de még nem felülírt - tehát mondjuk nem kifejezetten fájlmegsemmisítő alkalmazással likvidált fájlokat - visszahozza a halálból, ám a program elvileg ennél többre is használható.

Segítségével ugyanis sérült adathordozókról is megpróbálhatjuk visszanyerni adatainkat, ami bizony sokszor jól jöhet, hiszen sem a merevlemezek, sem a memóriakártyák, sem a felírt CD-k, DVD-k nem sérthetetlenek, a legkülönfélébb problémák adódhatnak velük bármelyik pillanatban.

A MiniTool PDR alkalmazás segítségével sérült partíciókról, vagy akár optikai adathordozókról is visszanyerhetünk fájlokat. Nem csodaszer persze, nem biztos, hogy mindent sikerül vele visszaszerezni (nem beszélve az olyan meghibásodásokról, amelyeken már maximum erre szakosodott cégek tudnak segíteni, hogy hozzájussunk, amihez még lehet), de legalább az esélyünk megvan rá.

A program az otthoni felhasználóknak ingyenes, viszont a bootolható CD opció (Power Data Recovery Boot Disk) ebben a változatban nem működik, azért már fizetnünk kell. Utóbbi akkor (is) jól jön, ha az éppen használt  rendszerlemezről kell visszaállítanunk fájlokat, ugyanis ha ilyenkor még a visszaállító szoftvert is telepítenünk kell, felülíródhatnak részek, s ez akár az amúgy még visszaállítható adatok elvesztéséhez is vezethet. Mondjuk egy memóriakártya tartalmának visszaállításakor ez nem oszt, nem szoroz, illetve biztonsági megfontolásból előre is telepíthetjük a programot a gépre, amikor még éppen semmi gondunk nincs.

A szoftver egyébként egyszerűen használható és meglepően gyorsan dolgozik, s használható Windows XP, Vista és Windows 7 rendszereken is, 32 és 64 bites változatban egyaránt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!