Sérült vagy törölt fájlok egyszerű és gyors visszaállítása, ingyenes programmal

2011. július 06., szerda, 05:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A véletlenül törölt adatok visszaállítására már rengeteg alkalmazást ajánlottunk, ezekből egy csokorra valót...

A véletlenül törölt adatok visszaállítására már rengeteg alkalmazást ajánlottunk, ezekből egy csokorra valót összegyűjtöttünk most is e cikk alatt, a Kapcsolódó anyagok részben.
A MiniTool Power Data Recovery nevű kis alkalmazás szintén képes rá, hogy a véletlenül törölt, de még nem felülírt - tehát mondjuk nem kifejezetten fájlmegsemmisítő alkalmazással likvidált fájlokat - visszahozza a halálból, ám a program elvileg ennél többre is használható.

Segítségével ugyanis sérült adathordozókról is megpróbálhatjuk visszanyerni adatainkat, ami bizony sokszor jól jöhet, hiszen sem a merevlemezek, sem a memóriakártyák, sem a felírt CD-k, DVD-k nem sérthetetlenek, a legkülönfélébb problémák adódhatnak velük bármelyik pillanatban.

A MiniTool PDR alkalmazás segítségével sérült partíciókról, vagy akár optikai adathordozókról is visszanyerhetünk fájlokat. Nem csodaszer persze, nem biztos, hogy mindent sikerül vele visszaszerezni (nem beszélve az olyan meghibásodásokról, amelyeken már maximum erre szakosodott cégek tudnak segíteni, hogy hozzájussunk, amihez még lehet), de legalább az esélyünk megvan rá.

A program az otthoni felhasználóknak ingyenes, viszont a bootolható CD opció (Power Data Recovery Boot Disk) ebben a változatban nem működik, azért már fizetnünk kell. Utóbbi akkor (is) jól jön, ha az éppen használt  rendszerlemezről kell visszaállítanunk fájlokat, ugyanis ha ilyenkor még a visszaállító szoftvert is telepítenünk kell, felülíródhatnak részek, s ez akár az amúgy még visszaállítható adatok elvesztéséhez is vezethet. Mondjuk egy memóriakártya tartalmának visszaállításakor ez nem oszt, nem szoroz, illetve biztonsági megfontolásból előre is telepíthetjük a programot a gépre, amikor még éppen semmi gondunk nincs.

A szoftver egyébként egyszerűen használható és meglepően gyorsan dolgozik, s használható Windows XP, Vista és Windows 7 rendszereken is, 32 és 64 bites változatban egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. szeptember 20., 08:33 Walker Ashley

Azt hiszem, Yesterdata figyelembe kell venni a helyreállítási eszközöket. It is not bad. http://www.yesterdata.net/

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Sérült vagy törölt fájlok egyszerű és gyors visszaállítása, ingyenes programmal
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X