szerző:
hvg.hu

Az Apollo-program keretén belül fényképezőgépeket is vittek a Holdra, nem csak űrhajósokat. Az archívum kezelői most úgy döntöttek, hogy az összes képet feltöltik a netre. Bárki nézegetheti és ingyen letöltheti őket.

Több mint 8400 történelmi fotó került fel a netre, méghozzá bárki számára ingyen elérhető, letölthető és felhasználható módon: az Apollo-program archívumából készült bámulatos galéria a Flickr-en. A Project Apollo Archive csapata már eddig is tett közre képeket a Holdra szállásról és a program más eseményeiről, de mindez ezen az eléggé elavult honlapon történt, amely cseppet sem felhasználóbarát. Ezért végül úgy döntöttek, hogy feltöltenek mindent egy modern fotómegosztóra.

1969-ben menőbb szelfi készült, mint az önfotózás elterjedése óta bármikor.
©

Az albumok képei Hassalblad kamerákkal készültek, a fotók 1800 dpi-s felbontásban láthatók az oldalon. Ha valaki nem szeretné az összeset átnézni, inkább rendszeresen találkozna egy-egy felvétellel a legérdekesebbek közül, akkor lájkolja ezt a Facebook-oldalt vagy kövesse ezt az Instagram-profilt.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!