szerző:
hvg.hu

Új szintre emelné a babasétáltatást egy amerikai cég, elkészítették a világ első önjáró babakocsiját.

Bár a piacon számos, kifejezetten a sportoláshoz kialakított babakocsit kapni, egy dolog miatt nem kényelmes velük közlekedni: futás közben fogni kell ezeket. A Smartbe fejlesztői erre kínálnak megoldást, az általuk kitalált eszköz ugyanis mindenhová követi tulajdonosát, anélkül, hogy hozzá kellene érni.

©

A babakocsit mozgását egy elektromotor segíti, amit egy feltöltéssel 6 órán át lehet használni. Az eszközön helyet kapott többek között egy vezeték nélküli hangszóró és egy cumisüveg-melegítő is, a mózeskosár hőmérsékletét pedig egy alkalmazásból lehet szabályozni. A fejlesztők a biztonságra is gondoltak, így a külső-belső kamerák mellett riasztóval is felszerelték, ami azonnal jelez, ha a babakocsit megpróbálják ellopni.

A Smartbe motorja háromféle működést tesz lehetővé: a teljesen önjáró funkció mellett az Assist módban elég, ha a felhasználó csak fogja és irányítja az eszközt, a mozgásról a motor gondoskodik. Ezen kívül választható a Manual mód is, ami kikapcsolja a motort és a mozgásérzékelőt, így pont úgy működik a szerkezet, mint bármelyik hagyományos modell.

A fejlesztők az Indiegogón összegyűjtötték a pénzt a projekthet, így már zajlik Smartbe véglegesítése. Az okos babakocsi ára felszereltségtől függően 900-tól 3200 dollárig (261 - 930 ezer forint) terjed, a szállítást 2016 decembere és 2017 áprilisa között ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!