szerző:
hvg.hu

Hamis videók, kamu túlélősztori is terjed a közösségi oldalakon, de azt a fotót is sokan megosztják, ami "bizonyítja", hogy a merénylet csak eljátszott színjáték volt.

A szinte minden nagyobb terrortámadás után megjelenő, fotókkal illusztrált összeesküvés-elmélet szerint a brüsszeli merénylet is csak fizetett színészek által eljátszott színjáték volt, amellyel a közvéleményt akarta befolyásolni a(z órákat is átállító) háttérhatalom. Egy friss gyűjtés szerint ugyanaz a nő, aki jelen volt három amerikai és a párizsi merénylet színhelyén is, most Brüsszelben is felbukkant – olvasható az Urbanlegends bejegyzésében, melynek szerzője a közösségi oldalakon terjedő legnépszerűbb hoaxokat gyűjtötte össze.

©

A városi legendákkal foglalkozó blog azt is megemlíti: egyes lapoknak már akkor voltak felvételeik a robbantásról, amikor a hatóságok még csak tanulmányozták a reptéri biztonsági kamerák által rögzített képeket. Gyorsan kiderült azonban: az egyik felvétel a domogyedovói reptéren, a másik pedig a minszki metróban készült 2011-ben.

A közösségi oldalakon gyorsan terjedő átverésekkel kapcsolatban mindenki figyelmébe ajánljuk nagy átverős listánkat, rajta a weboldalakkal, melyeknek szinte semmit nem szabad elhinni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!