szerző:
hvg.hu

A különböző felhőszolgáltatásokban tárolt összes fájlt egyetlen helyen kezelhetjük és érhetjük el az odrive nevű, ingyenes szolgáltatással.

Korábban is mutattunk már olyan szolgáltatást, amelyik összefogja az online tárhelyeket, a Jolicloud használatával 67 gigányi adat rendezett elérésére van lehetőség. Most itt egy újabb szolgáltatás, az odrive, amely hasonlóan jó szolgálatot tud tenni annak, aki több néhány gigás tárhelye adatát szeretné nagy totálban látni és kezelni. Míg a Joliclouddal böngészőben menedzselhetjük fájljainkat, a számítógépre beépülő odrive a gép mapparendszerében mutatja mindenünket.

©

Az asztali számítógépre telepíthető program tulajdonképpen egy olyan mappa, amelynek almappáiba a különböző tárhelyen lévő adatainkat szinkronizálja a szolgáltatás. Jelenleg a Dropbox, a Google Drive, az Amazon Cloud Drive és a OneDrive importálható, ezen kívül a Gmailen, az Instagramon, és a Facebookon lévő képeinket, videóinkat és dokumentumainkat is elérhetjük.

A program telepítése és egy gyors regisztráció után beállíthatjuk, hogy mely tárhelyeket szeretnénk bekötni a programba, később pedig ugyanitt adhatjuk meg azt is, hogy melyek azok, amelyeket már nem szeretnénk látni. Az így szinkronizált fiókok csak akkor foglalnak helyet a számítógépünkön, ha már a benne lévő adatok között böngészünk, a fejlesztők viszont lehetővé tették, hogy ne csak a tárhelyeket, hanem az azokban lévő adatok szinkronizálását is megszüntethessük. Ennek köszönhetően ha például a Google Drive-ból csak az oda feltöltött szöveges dokumentumokat szeretnénk látni, beállíthatjuk, hogy a képeket ne is vegye figyelembe a program, így jóval kevesebb területet foglal el a merevlemezünkből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!