szerző:
hvg.hu

Régi a trükk, de úgy tűnik, megunhatatlan: ismét telefonos csalók hívásai miatt adott ki figyelmeztetést a Magyar Telekom. Ráadásul van már egy “fejlettebb”, piszkosabb verziója is a csalásnak.

A Telekom nevében csalók azzal hívják fel a szolgáltató ügyfeleit, hogy töltsenek fel pénzt egy megadott telefonszám egyenlegére, cserébe nyereményt vagy más előnyt ígérve. A vállalat Facebook-oldalán hívta fel ügyfelei figyelmét, hogy ilyen nyereményjátékot nem hirdetnek, és arra kér mindenkit, hogy soha ne töltsön fel egyenleget ilyen kérésre.

A szolgáltató egyúttal azt is közölte, hogy az önként történő feltöltés okozta károkért nem tud felelősséget vállalni és a feltöltött összeget sem tudják áttölteni más (saját) hívószámra.

Ez a klasszikus feltöltőkártya-vásárlós csalás már régi lemez, viszonylag sokan ismerik. A csalók éppen ezért kitaláltak valami mást is: itt olvashatja a talán még piszkosabb trükkköt, amivel pár perc alatt 30 ezer forintot lehet bukni.

Ha máskor is értesülni szeretne hasonló trükközésekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!