szerző:
hvg.hu

Két éve már volt egy ilyen akció, most a Google Maps térképen újra Pac-Man játékterepet csinálhat saját utcájából.

A Google két éve zseniális áprilisi turpisságot eszelt ki: Pac-Man játékká varázsolta a Google Maps térképet. Most újra lehetővé tette ezt a szórakozást, egy kis csavarral: ezőttal Ms. Pac-Man a főhős, vagyis egy női figurát lehet irányítani a saját környékünkön – szúrta ki a The Next Web.

Ehhez csak a Google Maps oldalára kell kattintani vagy megnyitni a szolgáltatás mobil alkalmazását, majd az oldal alján vagy szélén a Pac-Man ikonra kattintani.

Ilyen a mobil alkalmazással.
©

Ezzel át is alakul a térkép, számítógépen a nyilakkal, mobilon pedig az ujjunk megfelelő irányba húzásával indítható a játék és irányítható Ms. Pac-Man.

Előfordul olykor, hogy a saját környékünkön nem tudja indítani a játékot, ez esetben a “Jó napom van” feliratra kattintva olyan helyre visz a Google Maps, ahol lehet játszani.

És ilyen böngészőben játszva.
©

Vélhetően csak hétvégén lesz elérhető ez a térképes játék, de ha hatására kedvet kap a Pac-Manhez, akkor van egy jó hírünk: mobilon és számítógépen is bármikor játszhat vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!