szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google április 1-jére kiagyalt meglepetéseiben az a jó, hogy nem csak hírként olvasva viccesek, a vállalat legtöbbször egy valóban érdekes fejlesztéssel áll elő évről évre ezen a napon. Most például itt a Google Maps-ben játszható Pac-Man.

A saját utcában/környéken való játékhoz egyszerűen nyissa meg a Google Maps oldalát, majd a keresősávba írja be saját címét. (Ha korábbi beállításai ezt lehetővé teszik, az oldal megnyitása után a térkép automatikusan aktuális tartózkodási helyére ugrik.) Ha ez megvan, akkor a képernyő bal alsó sarkában megjelenik egy Pac-Man játékot idéző négyzet, erre kell rákattintani.

Ikon a bal alsó sarokban
©

Ezután a Google átalakítja a környék térképét a sárga, pontokkal táplálkozó Pac-Man világává, ön pedig a billentyűzete nyilaival irányíthatja a figurát. Akárcsak az eredeti játékban, a cél itt is a térképen található összes pont elfogyasztása. Az üldöző szellemeket érdemes elkerülni, illetve időnként megenni egyet a nagyobb, villódzó pontokból, ennek hatására ugyanis a szellemek ideiglenesen felfalhatóvá válnak (ilyenkor kékek). A pályán látható gyümölcsöket nyugodtan gyűjtse be.

A HVG-székház környéke
©

A Google-féle Pac-Man érdekessége, hogy ahány helyszín, annyiféle pálya, és ezek nehézsége is nagyon változó. Előfordulhat, hogy olyan helyen lakik, ahol nincs elég utca a pálya kialakításához. Ha ilyen üzenetet dob önnek a Google semmi gond, csak írjon be egy másik címet, például munkahelye utcáját. (Ha ide kattint, akkor pedig a HVG-székház környékén pac-manezhet.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!