szerző:
hvg.hu

Hozzá kell szoknunk a gondolathoz: a mesterséges intelligencia szinte mindenben túlszárnyalja az embereket, most például a Microsoft technológiája bizonyította ezt a Ms. Pac-Man játékban elérhető legmagasabb pontszámmal.

A Google mesterséges intelligenciája már meg sem erőlteti magát, ha a sakknál jóval bonyolultabb go játékban a világ legjobbját kell legyőznie, és kezdhetünk hozzászokni: ez a technológia szinte mindenben túlszárnyalja az embert, lassan a pilótákat is feleslegessé teszi a repülőgépeken. A Microsoft is megvillantotta, mire képesek az ilyen gépek, a Ms. Pac-Man játékban a lehető legmagasabb pontszámot érték el vele.

©

A 999 990 pontos rekord beállításához a Microsoft által nemrég felvásárolt kanadai startup, a Maluuba mesterséges intelligenciáját használták.

A trükk lényege az alábbi videón egyszerűnek tűnik, persze ez komoly munkát igényel: a pálya minden pontján nyilak mutatják, hogy a többi figura helyzete és mozgása alapján merre kell menni, hogy Ms. Pac-Man biztonságban legyen. A főhőst egy hőtérkép is segíti, hogy a statisztikákat felhasználva még jobb legyen a helyezkedése.

Amennyiben a hírt olvasva kedve lett egy kis játékhoz, kattintson ide, hiszen itt mobiljára ingyen beszerezheti a végtelenített Pac-Mant.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

hvg.hu Tech

27 év után lett meg egy pár elrabolt gyereke, a mesterséges intelligencia találta meg

Kína legnagyobb keresőoldala, a Baidu szakemberei olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek, ami képes az arcfelismerésre. Vannak ilyenek, ez még nem lenne nagy hír. Azonban az már igen, hogy néhány hónapjra ráengedték egy oldalra, ami a szétszakadt családokat segít újra egyesíteni, és olyan eredményt hozott, ami láttán még a Google-nél is megemelhetik a kalapjukat.