szerző:
hvg.hu

Hozzá kell szoknunk a gondolathoz: a mesterséges intelligencia szinte mindenben túlszárnyalja az embereket, most például a Microsoft technológiája bizonyította ezt a Ms. Pac-Man játékban elérhető legmagasabb pontszámmal.

A Google mesterséges intelligenciája már meg sem erőlteti magát, ha a sakknál jóval bonyolultabb go játékban a világ legjobbját kell legyőznie, és kezdhetünk hozzászokni: ez a technológia szinte mindenben túlszárnyalja az embert, lassan a pilótákat is feleslegessé teszi a repülőgépeken. A Microsoft is megvillantotta, mire képesek az ilyen gépek, a Ms. Pac-Man játékban a lehető legmagasabb pontszámot érték el vele.

©

A 999 990 pontos rekord beállításához a Microsoft által nemrég felvásárolt kanadai startup, a Maluuba mesterséges intelligenciáját használták.

A trükk lényege az alábbi videón egyszerűnek tűnik, persze ez komoly munkát igényel: a pálya minden pontján nyilak mutatják, hogy a többi figura helyzete és mozgása alapján merre kell menni, hogy Ms. Pac-Man biztonságban legyen. A főhőst egy hőtérkép is segíti, hogy a statisztikákat felhasználva még jobb legyen a helyezkedése.

Amennyiben a hírt olvasva kedve lett egy kis játékhoz, kattintson ide, hiszen itt mobiljára ingyen beszerezheti a végtelenített Pac-Mant.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

27 év után lett meg egy pár elrabolt gyereke, a mesterséges intelligencia találta meg

Kína legnagyobb keresőoldala, a Baidu szakemberei olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek, ami képes az arcfelismerésre. Vannak ilyenek, ez még nem lenne nagy hír. Azonban az már igen, hogy néhány hónapjra ráengedték egy oldalra, ami a szétszakadt családokat segít újra egyesíteni, és olyan eredményt hozott, ami láttán még a Google-nél is megemelhetik a kalapjukat.