Szégyelld magad, Sopron!

2013. március 06., szerda, 11:33 • Utolsó frissítés: 2013. március 06., szerda, 12:02
Szerző:


Címkék: ; ;

Köszönjük, Miniszterelnök Úr! – üzeni Sopron. Nem Orbán állja a cechet, hanem mi! – üzenik az adófizetők.

Személyesen Orbán Viktornak, továbbá Matolcsy Györgynek és Varga Mihálynak köszöni meg Sopron, hogy a kormány átvállalja a város adósságait. 11 és fél milliárd forint hitelt vesz le Sopron válláról a kormány, ez 200 ezer forintot jelent minden városlakónak, és hát ez akkora hőstett, hogy díszoklevél jár érte. Saját magukat a soproni városvezetők csak vállveregetéssel tüntetik ki: kimagasló arányú a konszolidáció, a siker az erős érdekképviseletnek köszönhető.

Akkor most a rossz hírek. Ez egy véges összegű játszma. Amikor Sopron a költségvetésre lőcsöli az adósságát a kiváló érdekképviseletével, akkor nem az történik, hogy az önkormányzat ész nélkül felvett hiteleit a Télapó fogja visszafizetni. Hanem az ország összes adófizetőjére száll, az ő adósságukat növeli Soproné. Ez meg bizonyára az ország gyenge érdekképviseletének köszönhető.

Ismételjük el továbbá a szokásos háborgást azokról, akik mindenféle hiteleket vettek fel meggondolatlanul. Nem volt olyan rég, amikor az eladósodásból bűnügyet próbált a Fidesz kreálni. És az is remekül klappol, hogy amint a végtörlesztés is a legtehetősebb adósoknak – többek között például Rogán Antalnak és Kósa Lajosnak – kedvezett, úgy most is a nyugati határszél egyik legjobban eleresztett települése nyert.

Szóval Sopronnak van mit megköszönnie, tényleg jól jártak. De mindenki más kárára jártak jól, úgyhogy az országnak nincs mit köszönnie Sopronnak. A díszoklevél mellé a többiektől igazán megérdemel Orbán Viktor, Matolcsy György és Varga Mihály egy-egy díszes, személyre szabott, igényes kiállítású bazmeget.

97 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. március 9., 09:07 kóservilág

@Szászvári Péter András
És mindenki szégyellje magát, aki soha semmi hasznosat nem tett, mégis olyan jól élt az én adóforintjaimból és az én káromra az állam által felvett hitelekből, hogy nem szorult rá saját hitel felvételére se meggondolva, se meggondolatlanul.

2013. március 7., 19:07 Szászvári Péter András

Én azért azt ajánlanám, hogy mindenki, azaz mindenki szégyelje magát aki az én adóforintjaimból törleszti az ő megfontolatlan hitelét. B...tok meg!

2013. március 7., 14:15 ydam54

fityisz közlemény:

a békésen skandáló fiatalokat sósavval életveszélyesen fenyegető és molesztáló urat a tek nagy erők bevonásával körözi, hogy a bilincsben elvitt fiatalt megillető bánásmódban részesitse, mielőtt garázdaságért meginditaná az eljárást......

egyébként sopron szép város, kedveltem is, és kedvelni is fogom, csak miután nem vagyunk szivesen látott emberek ott, hanem ahogy itt olvastam egy soproni hozzászólótól elviselnek minket, nem igazán szeretném a jövőben zaklatni őket, hogy sétálok egyet a lövérekben.................

túl szűkszavú volt az együtt-2014 közleménye, ha már kiflicsücsök bárónőnek, és ifjú kisérőjének mindenről ő jut eszébe, meg kellett volna köszönnie, hogy az újabb hazugsággal szélesitik a hirnevét:-)))))))

2013. március 7., 13:40 Iványi György

Továbbá hála az ismeretlen bankárnak, brókernek, befektetőnek, aki a magyar állampapírok óvatos vásárlásával lehetővé teszi, hogy a kormány nagyvonalú legyen. Lovasszobrot nekik! Hátha akkor nem kell visszafizetni.

2013. március 7., 13:28 Civis Scarbantia

" AnoniMouse - Civis Scarbantia: Ki választotta Sopron vezetőségét? "

Ugyanazok akik az egész országban a többi városét és az országét.

Úgy érzem te is felültél arra a körhintára, hogy 'ni, van kit szapulni, bűnbaknak megtenni ! '
Csak éppen nem egyhelyi a probléma, hanem országos, adósságot máshol is a közösre hárítottak. Különbség hogy csak itt köszönik meg ily nyalonc-nyilvánosan.

Ha pedig a őkmegválasztották-egyetértenekvele elméletet erőlteted, ez is téves. Itt ugyanúgy csak 4 évente egyszer kérdezik az állampolgárt, többször nem.

De én is azt ajánlom, olvasni, értelmezni, mert a fentieket már leírtam én itt többször is, kifejtve, már csak magamat ismételném, befejeztem.

További 92 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Szégyelld magad, Sopron!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X