szerző:
-W-

Köszönjük, Miniszterelnök Úr! – üzeni Sopron. Nem Orbán állja a cechet, hanem mi! – üzenik az adófizetők.

Személyesen Orbán Viktornak, továbbá Matolcsy Györgynek és Varga Mihálynak köszöni meg Sopron, hogy a kormány átvállalja a város adósságait. 11 és fél milliárd forint hitelt vesz le Sopron válláról a kormány, ez 200 ezer forintot jelent minden városlakónak, és hát ez akkora hőstett, hogy díszoklevél jár érte. Saját magukat a soproni városvezetők csak vállveregetéssel tüntetik ki: kimagasló arányú a konszolidáció, a siker az erős érdekképviseletnek köszönhető.

Akkor most a rossz hírek. Ez egy véges összegű játszma. Amikor Sopron a költségvetésre lőcsöli az adósságát a kiváló érdekképviseletével, akkor nem az történik, hogy az önkormányzat ész nélkül felvett hiteleit a Télapó fogja visszafizetni. Hanem az ország összes adófizetőjére száll, az ő adósságukat növeli Soproné. Ez meg bizonyára az ország gyenge érdekképviseletének köszönhető.

Ismételjük el továbbá a szokásos háborgást azokról, akik mindenféle hiteleket vettek fel meggondolatlanul. Nem volt olyan rég, amikor az eladósodásból bűnügyet próbált a Fidesz kreálni. És az is remekül klappol, hogy amint a végtörlesztés is a legtehetősebb adósoknak – többek között például Rogán Antalnak és Kósa Lajosnak – kedvezett, úgy most is a nyugati határszél egyik legjobban eleresztett települése nyert.

Szóval Sopronnak van mit megköszönnie, tényleg jól jártak. De mindenki más kárára jártak jól, úgyhogy az országnak nincs mit köszönnie Sopronnak. A díszoklevél mellé a többiektől igazán megérdemel Orbán Viktor, Matolcsy György és Varga Mihály egy-egy díszes, személyre szabott, igényes kiállítású bazmeget.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!