szerző:
- esel -

Mi lehet, így műfajilag nézve, a "véleménynyilvánító sajtótájékoztató"?

Az MTI-t azért tartjuk, hogy beszámoljon a fontos eseményekről, úgyhogy az MTI megint beszámolt egy fontos eseményről. Itt hívnánk fel az olvasó figyelmét arra, hogy amit az alább szó szerint idézünk, azt nem mi találtuk ki, nem a Hírcsárdát szemléztük, és az MTI-n kívül semmilyen más tudatmódosítót nem használtunk hozzá.

Ifj. Lomnici Zolán, a CÖF-CÖKA szóvivője "figyelemmel a kötelező kvótával kapcsolatos betelepítésekre és a népszavazás eredményére, véleménynyilvánító sajtótájékoztatót tart és bemutatja a Szellemi Honvédők levelei kapcsán kért plakátját".

Mivel joggal indulhatunk ki abból, hogy Ön velünk együtt kissé értetlenül áll a fenti, egyébként soproni eseményhez, próbáljuk meg sorra venni, mi a halált olvastunk az imént.

Hogy ifj. Lomnici Zoltán kicsoda, azt talán nem kell elmagyarázni, ő és a kötőjeles szervezete a kormány Hivatalos Korporatív Civilje, ha bármilyen államilag generált véleményhez "civil" jóváhagyás, legitimáció kell, őket veszik elő, nem létezhet olyan NER-közeli lépés, amit teljesen szuverén módon ne imádnának ("Magyarország megtapasztalta a nemzetközi neoliberális szövetség aknamunkáját"), ha már úgyis mi fizetjük az egészet.

A CÖF főleg a lengyel szintén civilekkel önazonos, legutóbb pedig azzal vívta ki a társadalom teljes közönyét, hogy plakátokat gyártattak, amelyek Vona és Gyurcsány összeborulását voltak hivatottak demonstrálni, a siker elsöprő volt, közpénzen.

Vegyük akkor a kötelező kvótával kapcsolatos betelepítéseket: olyanok nincsenek. Se kvóta (egyelőre), se betelepítés, valóban létezik viszont a magyarban a "kapcsolatos" szó, de annak valóságtartalma itt, a fentiekből következően, nulla.

Akkor. Mi lehet, így műfajilag nézve, a "véleménynyilvánító sajtótájékoztató"? Van ügydöntő is, aminek a végrehajtása kötelező? Vagy létezhet sajtótájékoztató ott elmondott vélemény nélkül is? És kik lehetnek a szellemi honvédők?

Na, azok valóban léteznek. Néha találkoznak, összefognak, védik a magyar szellemet, aki ezt nem érti, nem jó magyar, hanem más. Itt van pl. Balog Zoltán, aki az MTI szerint ezt közölte a szellemi honvédők spiritiszta szeánszán:

A szellemi honvédelemről szólva a miniszter rámutatott: a modern, posztmodern korban az, amit csak megvédeni akarnak, el fog veszni. Ma már nem elég megvédeni azt, "amink van", hanem vissza kell szerezni, ami a "miénk volt" – tette hozzá.

Kíváncsian várjuk tehát, milyen plakátok készültek a szellemi honvédők milyen levelei alapján, ill. kapcsán, közpénzből.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!