Kilenc és fél zsidó - avagy kit járattak le Berlinben?

2011. április 11., hétfő, 18:20 • Utolsó frissítés: 2011. április 11., hétfő, 21:55
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Heller Ágnest pécézte ki egy németországi magyar egyesület tiltakozása célpontjául, kihasználva a lehetőséget, hogy a filozófus is részt vett a berlini Tageszeitung hétvégén tartott médiatanácskozásán. Az MTV Híradó is beszámolt róla, hogy botrány tört ki – de arról nem, hogy ez nem Heller Ágnest, hanem támadóit járatta le. Helyszíni beszámoló.

Szombaton tüntetés zajlott Heller Ágnes ellen, amelyet az Union für deutsch-ungarischen Dialog, (UduD), a "Szövetség a magyar-német párbeszédért"  nevű egyesület szervezett. Azért tüntettek, mert Heller Ágnes állítólagosan tagadta, hogy a 2006-os magyarországi tüntetéseken a rendőrök erőszakot alkalmaztak a tüntetők ellen, és a tömegbe lőttek.

Heller Ágnes

Fotó:

A tüntetésre a berlini radikális baloldali lap, a Die Tageszeitung (TAZ) médiakongresszusa adott alkalmat. Heller Ágnes, Tamás Gáspár Miklós és, Gergely Márton, a Népszabadság újságírója a találkozó keretében pódiumbeszélgetésen vettek részt, amelyet Máshogy képzeltük a forradalmat címmel szerveztek. Délután 5-kor kezdődött a pódiumbeszélgetés a Világkultúrák Házában, a Heller ellenes tüntetést 3 órára szervezték az épület környékén. Negyed négykor megjelent egy csapat táblás ember. Talán ha tízen lehettek, a társaság fele nem is volt magyar. A szervező, Vida Péter, egyesületi elnök izgatott, nyilatkozik az Echo TV-nek, beszól az arra járó német fotósnak, hogy miért fényképezi, nem akarja, hogy „fasisztoid visszaélés” tárgyává váljon a fénykép.

A tüntetésnek a tíz résztvevővel vége, odabent elkezdődik a pódiumbeszélgetés.  A beszélgetés után kérdezhetett a közönség. Wabrosch Katalin, egyébként az UduD egyesület kultúrfelelőse, aki mögöttem ült a sorban, már egy ideje noszogatta a mellette ülő M. Szabó Imre dokumentumfilmes újságírót, az Echo TV riporterét, hogy álljon fel és kérje a mikrofont. Miután ez megtörtént, rendkívül körülményesen, a kérdést magyarul feltéve, majd németre lefordítva, megkérdezték Heller Ágnest, tagadja-e még mindig, hogy 2006-ban rendőri erőszak történt a magyarországi tüntetéseken?  Heller Ágnes erre azt válaszolta, hogy félrefordították a nyilatkozatát Brüsszelben, és nem tagadta a történéseket. Hozzátette, hogy személye ellen boszorkányüldözést folytattak, és ezt a kérdést már rengetegszer megválaszolta.

A pódiumbeszélgetés moderátora ekkor tovább akarta adni a szót a közönség más tagjainak, ám Wabrosch Katalin nem hagyta, belekapaszkodott a mikrofonba. És M. Szabó Imrével együtt, magyarul folytatták Heller Ágnes faggatását a német közönség előtt. A közönségen tiltakozó moraj futott végig, a moderátor ismételten felszólította Wabroscht, adja tovább a mikrofont, de a nő nem adta fel. Ekkor levették mikrofonjáról a hangot - a sajtósok mind odagyűltek fotózni -, a szervezők pedig jelezték: ha nem ül le, kivezetik a rendezvényről. Végül, miután már az egész közönség hangosan hőzöngött, leültek mind a ketten.

Ezután Wabrosch Katalin így szólt magyarul M. Szabóhoz: „Na látod, most képet kaptál arról, hogyan megy itt a demokrácia. Elhallgattattak minket. Én mondom neked, az itt lévők közül tízből kilenc és fél zsidó!”

Ezen a délutánon nem Hellerék voltak azok, akik lejáratták Magyarországot…

 A szerző újságíró

 

33 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. április 17., 13:26 antiszemét

ghaiser

Szélsőjobbos csatornákról vizionáltál.
Kiábrándítalak.
Ma sajnos egy ilyen csatorna sem létezik kis hazánkban.

2011. április 17., 13:16 antiszemét

ghaiser

Az idiotizmusod a világhírű, nem a heller nevű hazug cionista véglény.
A heller gyalázta meg a 2006-os rendőr terror áldozatait, és hazudozott róluk gátlástalanul.
Miért is kéne az ő valagát nyalni?
Mesélj te őstulok.

2011. április 15., 20:48 ghaiser

Az antiszemitizmus gerjesztésében a kormány is vastagon benne van, amikor olyan figurákkal tömte tele a királyi tv-t, akik egyéb szálsőjobbos csatornákon már kimutaták a foguk fehérjét, demokratikus elkötelezettségű nézők számára elfogadhatatlanok.

2011. április 15., 20:41 ghaiser

Nem tudom hogy, ki zsidó és ki nem, de azt igen, hogy ki fasiszta és antiszemita. A világhirű filozófusasszony gyalázása szégyenteljes. Paul Lendvai becslésével egyetértek. Ma a műveltnek számitó emberek sem átallják nyilvánosan szidalmazni a zsidókat és cigányokat. Kijelentéseit senki sem tudja megindokolni. Ez a bűnbakkeresés jól ismert pszichológiai jelensége. Szégyen a magyar társadalomra nézve ennek a jelenségnek a terjedése.

2011. április 14., 12:53 budapestrock

ECHO TV-s stáb...mi értelme vitázni bármiről is ezen a ponton túl?
Nemrég néztem meg, ahogy a 'hídfoglaló hazafi' Szarházy György undorító antiszemita pólóban jelent meg egy stúdióbeszélgetésre, és a műsorvezető kedélyesen elkente a dolgot, míg a 4 meghívott vendég közül a kettő intelligens felállt és elment.
Nagyon betegek ezek az antiszemiták, és sajnos majd mi fizetjük a kényszergyógykezelésüket...

További 28 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kilenc és fél zsidó - avagy kit járattak le Berlinben?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
 • 2014.04.24., 11:47

  Érti-e az LMP a saját szavazóit?

  Egyértelműen távolodik a hagyományos baloldali-liberális iránytól az elmúlt hetekben az LMP. Először Schiffer András nevezte hisztériának a német megszállás emlékműve elleni tiltakozást, majd szintén Schiffer beszélt arról, hogy az LMP „eurokritikus” kampányt fog folytatni. Két dolog képzelhető el: az LMP vagy nem ismeri saját szavazóit, vagy abban bízik, hogy a szavazótáboruk lecserélődött. De még az előbbi esetben is lehet szerencséjük.

  Hozzászólások »

 • 2014.04.23., 17:38

  Szabadság, Gábor, szabadság

  Csak ez számít, minden oda vezet, minden oda törekszik.

  Hozzászólások »

 • 2014.04.23., 12:30

  Heisler András válasza Bojár Gábornak

  A "magyarországi zsidóság" nem fasiszta vagy kurucinfós szöveg, hanem gyűjtőfogalom. A Mazsihisz elnöke reagál.

  Hozzászólások »
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X