szerző:
MTI/hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az afrikai kontinensről Egyiptom válogatottja jutott ki másodikként a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságra.

Az egyiptomi csapat vasárnap hazai pályán 2-1-re legyőzte Kongó együttesét, ezzel pedig a novemberi utolsó forduló előtt behozhatatlan előnyre tett szert csoportja élén.


A találakozó hőse Mohamed Salah, a Liverpool támadója volt, aki a második félidő közepén szerzett vezetést az egyiptomiaknak, majd a kongóiak egyenlítését követően, a 95. percben büntetőből "rúgta ki együttesét Oroszországba".


Az eddig kijutott válogatottak közé került Afrikából még Nigéria is (a kontinensnek öt helye van).

Ázsiából Irán, Japán, a Koreai Köztársaság és Szaúd-Arábia válogatottja érdemelte ki az utazást.

Európából Lengyelország, Németország, Belgium, Anglia, Spanyolország és a házigazda Oroszország szerepelhet a tornán, míg Dél-Amerikából Brazília, Észak- és Közép-Amerikából Mexikó és Costa Rica.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!