RSS Google Plus

Tóta W.: Miért legyen ő tisztességes?

2013. február 27., szerda, 07:40 • Utolsó frissítés: 2013. február 27., szerda, 08:50
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Nos, ha Zsiga Marcell lopott pénzből vette a házát, abban nincs semmi meglepő. Ez persze rosszindulatú feltételezés, de hát a jóindulatúakat Zsiga Marcell nem igyekezett táplálni. Ő már ennek a rendszernek a gyermeke, ez emelte pozícióba. Úgysem terítik ki.

 

Phallus impudicus

Fotó:
Szemmel láthatóan nem zavarja, hogy korrupciógyanúba keveredett. Már a költségtérítését is fapofával felvállalta, aztán hozzátette, hogy negyvenhétezer forintból is meg lehet élni. Szerencsére neki nem kell, pont talált a kabátzsebében negyvenmilliót, abból vett egy házat, és ha már egyszer ő az alpolgármester, hát leaszfaltoztatta az utcát is.

De csak a saját házáig.

Minek is kellene tovább aszfaltozni, ugye, amikor ott már a negyvenhétezres parasztok élnek, az ő szakadt kocsijaiknak tökmindegy, hogy milyen az út. Hogy ez azért feltűnő? Megtudná a sajtó és kitörne a botrány? Elkönyvelnék a saját zsebét tömő korrupt köcsögnek?

Zsiga Marcell ezek hallatán még mindig értetlenül pislog: és akkor mi van?

Milyen konkrét hátránya származna akár abból, ha kiderülne bármi? Még ha egyenesen alkotmányellenes lenne, az se volna gond! Megszavazzuk, hogy oké, és annyi.

Már csak az a kérdés, hogy a párt tartja-e őt annyira fontosnak, hogy kihúzza a szarból tűzön-vízen át, mert egy dolog a nagy stratégiai célok, mint például a hajléktalanok kitiltása érdekében vállalni a cinkosságot, és más Zsiga Marcellért, akiről nyilván a kollégák is tudják, hogy a különösen nyálkás példányok közé tartozik.

De Zsiga Marcell nyert: a bizottság gond nélkül megszavazta, hogy nincs itt semmi látnivaló. Holló a hollónak, hamu a hamuhoz.

Együtt nevetünk

Ebből két dolog következik. Az egyik, hogy a NER semmiféle védelmet nem nyújt a sajátjai korrupciója ellen. Ez az ilyen rezsimek lényegéből fakadó sajátossága. Ezért rabolhatott el Berija kedvére lányokat, és ezért építtethetett magának sorkatonákkal villát Czinege Lajos. Mert nem volt hol bepanaszolni. A teljhatalommal járó torzulások elkerülhetetlenül felütik a fejüket apró szekták vezetésében is, nemhogy egy állampárt káderállományában. Nincs feedback, nincs korrekció – ennek egyenes következménye a degeneráció, annak pedig Zsiga Marcell.

Az egyetlen korlát az, ha a helyi csimasz pofátlansága veszélyezteti a hatalom megtartását. Olyankor a csimaszra rászállnak a kollégák, győzködik, ordibálnak vele. – Mondjál le, bazmeg, miattad fogjuk elveszíteni a választást – ilyeneket sziszegnek a fülébe.

Az efféle aggodalmakra Zsiga Marcell nyugodtan legyinthet. Ilyen pimf hülyeség miatt nem fognak veszíteni. Eleve teljes erőből döntik a pályát maguk felé, megtettek mindent, hogy a vereséget kizárják. És ni, nézzétek a birkákat! Érdekli a békemenetelő nyájat, hogy az utolsó segédhernyó is utat építtet közpénzből a lopott házáig? Nemhogy nem érdekli, de még arról értekezik, hogy bezzeg a szép sötét középkorban nem firtatta a nép, miért él a király palotában, amikor a paraszt éhen hal.

Zsiga Marcellnek, Szijjártó Péternek és a többi parazitának a maga módján igaza van: olyan undorító rendszer fenntartásában segédkeznek, amely a hozzájuk hasonlókat is megvédi, ha hűségesek. Ők az erkölcs uránbányászai. Ezért a lélekölő munkáért igazán jár nekik a szabadrablás. Megkérik az árát, mert ezt nem lehet lelkesedésből csinálni.

A másik tanulság, hogy az ilyen rendszernek szüksége van a Zsiga Marcellekre. Mivel mindent kontrollálni akar, leszűkíti a káderállományát azokra, akiket gerinc és lelkiismeret nem akadályoz. Ezekből a puhatestűekből sosincs elég, úgyhogy muszáj alkalmazni a tehetségtelen, tompa, egyszerű észjárású bűnözőt is. Tehát a Zsiga Marcellek maradnak, ahogy maradtak a Czinege Lajosok is a végkifejletig.

Annak a szép, rendezett kornak egyébként, amikor a paraszt nem kérdezte, honnan van a király és vazallusai vagyona, az lett a vége, hogy mégis megkérdezte. Utána a királyok felakasztásáról kezdett ábrándozni, de ez már történelem. Nyakunkon az évfordulója.


146 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2014. április 3., 08:42 Kristóf Péter

Bravó, jó írás!

2014. április 2., 21:37 Nagy Anna-Mária

:(
' Orbán Zöldben - Schiffer a Cenzor
A gyanú beigazolódott: négy LMP Mutyival foglalkozó írásomat azért zárolta a Blog.hu, mert eltávolításukra ügyvédi megkeresés érkezett. Innentől nem kérdés többé, micsoda is az LMP. '
http://jovaros.blogspot.hu/2014/04/orban-zoldben-schiffer-cenzor.html

2014. április 2., 21:23 exxbeem

azt már mondta valaki, hogy Simon Gábor meg Csak a Fityesz?

2014. április 1., 17:43 nyugger

Fogadni mernék, ha a havi több, mint 1/2 milliós támogatást az utazásaira nem egy fideszes szemétláda (Zsigó) vette volna fel immár 4 éve, miközben a városa fizeti a kocsijába az üzemanyagot és a barom még ki is áll a mikrofon elé és mosakodik, hogy nem csak ő használja az autót, hanem a város is, de a támogatást CSAK ő veszi fel, akkor ezt a hírt az összes fideszes média minden órában 15 percig csak ezen csámcsogna, hogy micsoda egy moslék, csaló ellenzéki képviselő és azonnal mondjon le és fizesse vissza a jogtalanul felvett több millió forintot. Ugye nincs is kettősmérce?

2014. április 1., 14:38 borzimorzi

Ideje lenne megérteni, hogy a demokrácia csakis akkor működik a közjó érdekében, ha megfelelő politikai kultúrával jár együtt, mind a politikusok, mind pedig a választók tekintetében. A demokrácia tehát önmagában nem varázspálca. Ha azonban képesek vagyunk választóként rendszeresen elhajtani a gazembereket a hatalom közeléből, akkor idővel a politikai szféra is be fogja látni, hogy az efféle pondrók sokba kerülnek, ezért nem jó ezeket tenyészteni. Hanem a Cusi röppályájára kell őket állítani mielőbb, különben szétrágják a komplett banda renoméját. A jelek szerint a maszopnyikok ezt megértették 4 évvel ezelőtt. A fidesznyikek meg csak majd most vasárnap fogják megérteni, ha a megfelelő helyre tesszük az ikszet...
Üdv:
b

További 141 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Tóta W.: Miért legyen ő tisztességes?
  Másolat Önnek

NYÜZSI
további posztok »
t-W-itter
Mi az a twitter?
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X