Medián: Utolérte Tarlóst Karácsony

HVG

2 perc

2019.10.02. 10:00

2019.10.04. 12:49

Fej-fej mellett a főpolgármester és legerősebb kihívója: a biztos választók között statisztikai hibahatáron belülre, 1 százalékra került Karácsony Gergely Tarlós Istvántól a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Országosan vezet a Fidesz, de Budapesten erősebb az ellenzék.

Bár a fővárosi szavazók körében is a Fidesz a legnépszerűbb, az ellenzéki pártok összesített eredménye jobb a kormánypárténál: a HVG megbízásából készített Medián-felmérés szerint a választani tudó biztos szavazók körében nem kevesebb, mint 10 százalékpont az ellenzék előnye. Ez még az 500 fős budapesti mintán is jócskán meghaladja a hibahatárt. Külön érdekesség, hogy Budapesten (a Demokratikus Koalíciót hajszállal megelőzve) jelenleg a Momentum a legerősebb párt.

A Fidesz és az ellenzék versengése a leglátványosabban és egyben legkiegyensúlyozottabban a főpolgármester-jelöltek párharcában mutatkozik meg. Tarlós István és Karácsony Gergely között hibahatáron belülire olvadt a különbség, sőt a választani tudó biztos szavazók körében a kihívó 1 százalékpontnyira megközelítette a hivatalban lévő főpolgármestert.