Trump viselt dolgainak vizsgálója fejből tudja A nagy Lebowskit

HVG

2 perc

2019.12.01. 08:30

A demokrata Adam Schiff első kézből tudja, hogy az alkotmányos vádemelés ügyében kényes terepre tévedt, és saját politikai jövőjét kockáztatja.

Úgy emlékszik az 59 éves Adam Schiff, hogy utoljára harmadikos korában csinált buta viccet az egyik osztálytársa abból, hogy a családnevét a hasonlóan hangzó Shitre (Szar) változtatta. Most Donald Trump kampánycsapata állt elő egy pólóval, ami ugyanerre játszik rá.

Trump már nevezte hazugnak és hazaárulónak a demokrata politikust, akit a Twitteren dühkitörésekkel üdvözöl, ha meglátja a tévé képernyőjén. Trump szélsőséges érzelmeit azzal váltotta ki Schiff, hogy a képviselőház hírszerzési bizottságának elnökeként ő irányítja azt a vizsgálatot, amely megalapozhatja az alkotmányos vádemelést.

Schiff 1960-ban, Framinghamben, Boston elővárosában született, az apja ruha-nagykereskedő cégnél dolgozott, az anyja pedig ingatlanközvetítő volt. 11 éves korában Kalifornia északi részére költöztek, ahol az apja építési vállalkozásba fogott. Schiff szerint semmi sem volt ösztönzőbb arra, hogy a Harvardon jogi egyetemet végezzen, mint az, hogy – miközben a Stanfordon politológiai diplomát szerzett – nyaranta a bekevert betont kellett lapátolnia az apja által épített úszómedencékhez.