A rockrajongó új argentin elnökről nem sokan hiszik el, hogy nem báb

HVG

3 perc

2019.12.15. 12:00

Alberto Fernández politikai csillaga a Kirchnerek alatt kezdett emelkedni, aztán összevesztek, de most megint ők nyúltak a hóna alá.

Igencsak átlátszó trójai faló Alberto Fernández, mert a gyomrában ott bújik meg Cristina Fernández de Kirchner volt államfő – mondják ellenfelei az új argentin elnökről. A 60 éves perónista politikus nem győzi bizonygatni, hogy nem a névrokon alelnöke irányítja majd, aki így térne vissza a hatalomba, miután 2007–2015 között vezette a dél-amerikai országot, közvetlenül a férje, Néstor Kirchner után.

Fernández önállóságát azóta kérdőjelezik meg, hogy az idén májusban nem ő jelentette be, hogy indul az októberi elnökválasztáson, hanem Fernández de Kirchner, aki közölte, hogy ezúttal csak az alelnöki posztra pályázik.

Fernández Buenos Airesben, a Villa del Parque városrészben született, ahol mindenki az Argentinos Juniors futballcsapatnak – Diego Maradona nevelőegyesületének – a szurkolója, ahogy ő is. Törvényszerű volt, hogy jogász lesz, hiszen a vér szerinti és a nevelőapja – akit az igazi apjának tekint – is bíró volt.