Doku360: "Egyikünk családjából sem jött el senki az esküvőre"

HVG360

1 perc

2020.01.21. 18:00

2020.01.21. 18:29

Mikor alakultak meg az első melegjogi szervezetek Magyarországon? Hogyan vonultak először közösen? Milyen tapasztalataik vannak az élettársi kapcsolatról? Meleg férfiak hideg diktatúrák negyedik rész.

Meleg férfiak, hideg diktatúrák

Takács Mária filmje azt mutatja be, milyen volt a rendszerváltozás előtt Magyarországon meleg férfiként élni. A témának négy fiatal meleg srác ered a nyomába, hét idős meleg férfi élményei révén próbálják értelmezni az elmúlt 50 évet.

Az első részből kiderült, milyen volt a Kádár-rendszerben melegnek lenni, milyen problémáik voltak akkor, és milyenek napjainkban a homoszexuálisoknak, miben volt más az ismerkedés akkoriban, és miben most.

A második részben elhangzik, miért házasodott meg fiatalon egy nővel Nádasdy Ádám, hogyan lehetett valaki jogászként titokban transzvesztita előadó és miért volt a melegek találkozóhelye a budapesti Egyetem Presszó.

A harmadik rész bemutatja, hova jártak nyaralni a melegek a rendszerváltás előtt, hogyan titkolták a munkahelyükön a másságukat és hogyan tudta meg a családjuk.