A kormány cigányellenes hangulatkeltése közben lesz Habony-közelieké a roma tévé

Szabó Yvette

4 perc

2020.02.19. 14:00

2020.02.19. 14:33

A magát Magyarország első roma tévéjeként definiáló Dikh TV alapítóinak politikamentes céljait jócskán felülírhatja, hogy éppen annak a Habony Árpádnak a köreiből vásároltak be a tévécsatornába, akihez a cigányellenes kormánykommunikáció ötletét kötik.

Az önkormányzati választások után egy hónappal már tény volt, ami a cégnyilvántartásban csak most jelent meg: Habony Árpád üzlettársának felesége ötödrészben tulajdonosa lett a kábeltévék kínálatába alig egy éve bekerült roma szórakoztató csatornának.

Éppen akkor, amikor megroggyant a populisták páncélzatába bújtatott Fidesz-lovagok térde, ezért Orbán Viktor kormányfő ismét csatába hívta Londonba emigrált tanácsadóját. És éppen akkor, amikor a gyöngyöspatai romáknak az iskolai szegregáció miatt megítélt kártérítés apropót adott a Fidesznek, hogy a migránsokról a cigányok felé terelje az uszító propagandát. Miután azonban a Fidesznek a roma szavazókat is meg kell őriznie, a mutatványban nagyon is jól jöhet a bejáratott csatorna a cigány közösség eléréséhez.

A Dikh Tv alapítója, Balogh Elek

Becsatornázás

Reviczky Zsolt

(A borítóképen Rostás Dorina és családja, Balogh Elek, Balogh Csilla / Reviczky Zsolt)

A YouTube-on már több mint 300 ezer követőt gyűjtött a Dikh TV, amely 2018 őszén kapott jogosultságot a televíziós műsorszórásra. A tévét üzemeltető Első Roma Média Kft.-nek akkor még fele-fele arányban volt tulajdonosa Balogh Vanessza, aki az ötletgazdával, Balogh Elekkel együtt a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, valamint Radu Morar román üzletember, aki évtizedek óta aktív befektető a magyarországi médiapiacon.

Részlet a Dikh TV műsorából: