Huffington Post: Megint fontos posztot kaphat Gorka Sebestyén

HVG360

2 perc

2020.06.17. 05:30

2020.06.17. 07:30

Lehet, hogy fontos poszton tér vissza az amerikai közéletbe a magyar származású és igencsak vitatott munkásságú Gorka Sebestyén.

Gorka egy ideig Trump közvetlen tanácsadója volt, ám 3 éve kénytelen volt távozni, mert élesen iszlámellenes kijelentést tett, ráadásul hivatalos eseményeken a Vitézi Rend kitűzőjét hordta, márpedig a Horthy Miklós által alapított rendet az USA-ban a nácikhoz kötnek – írja a Huffington Post, a legnépszerűbb tengerentúli hírportál. Emellett nem titkolta, hogy rokonszenvezik a Magyar Gárdával. Gorka, akik kivándorolt magyar szülők gyerekeként Angliában született és a rendszerváltás után, 1992-től 2008-ig Magyarországon élt, most jó eséllyel igazgatósági tagságot kaphat abban az állami testületben, amely az Amerika Hangja rádiót (Voice of America - VOA) felügyeli.

A sajtóorgánum élén vezetőségi válság robbant ki, mivel kiderült, hogy az elnök a nem túl jó hírű, radikális jobboldali Steve Bannon egyik barátját, a konzervatív filmes Michael Packet kívánja kinevezni a már említett intézmény, az Amerikai Globális Médiaügynökség élére, noha ez sokakban félelmet keltett, hogy onnantól kezdve vége a szerkesztőség függetlenségének, és a VOA-ból (is) a Fehér Ház szócsöve lesz. A jelölt jóváhagyási eljárása sokáig húzódott, de a végén a szenátus beadta a derekát, akkora nyomás nehezedett rá.