Nem küldtek, hívtak! – interjú az Index új vezérigazgatójával

Hamvay Péter

7 perc

2020.06.25. 13:00

2020.06.25. 14:38

„Nem arra vagyok felvéve, hogy embereket küldjek el” – mondta a hvg360-nak adott interjúban Ződi Zsolt, aki beszélt rodeóról, kiégésről, korábbi életéről, és arról, mennyi időre tervez.

HVG360: Amint a hírek szerint a megszorításokat végrehajtani nem akaró Pusztay András lemondott, máris bemutatták önt, mint új vezérigazgatót, elég gyanús ez a gyorsaság, mintha küldték volna valahonnan.

Ződi Zsolt: Nincs politikai kapcsolatom, nem a NER küldött, hogy bezárjam, tönkretegyem az Indexet. Épp ellenkezőleg, egy régi barátom hívott, hogy segítsem megmenteni. De kezdjük elölről. Bodolai László, az Indexet birtokló Magyar Fejlődésért Alapítvány elnöke már 2017-ben, ennek a tulajdonosi szerkezetnek a létrejöttekor engem szeretett volna vezérigazgatónak. Akkor ez rajtunk kívülálló okok miatt meghiúsult. Régóta ismerjük egymást, a mai Wolters Kluwer, későbbi Complex Kft. jogelődjénél én voltam a főnöke a kilencvenes években. Aztán három héttel ezelőtt ismét megkeresett, egy esetleges őszi belépéssel. Ennek tudatában mondtam igent. Aztán hétfőn felhívott, hogy most kell belépni, mert a vezérigazgató távozik, és nem szeretné, hogy az Index vezérigazgató nélkül maradjon.

HVG360: S ön csapot-papot otthagyott, és rohant?

Z. Zs.: Szó szerint, épp ebédhez készülődtem kedden délben, amikor felhívott, hogy ma elbúcsúzik a régi vezérigazgató, és szeretné, ha be tudna mutatni engem ugyanazon az értekezleten. Azt kértem, hogy fél órával később legyen a szerkesztőségi gyűlés, hogy odaérjek Óbudára.

HVG360: Mi annyira vonzó ebben az állásban, vagy a Közszolgálati Egyetemen, ahová egy évvel ezelőtt ment, nem érezte jól magát?

Z. Zs.: Jól éreztem magam, de ki tud nemet mondani arra, hogy Magyarország egyik legfontosabb médiacégét vezesse?