Miért kedvesek a macskák azokkal is, akik bántják a gazdájukat?
Egy új japán kutatás tovább árnyalja a képet a kutyák és a macskák közötti különbségről.
Egy új japán kutatás tovább árnyalja a képet a kutyák és a macskák közötti különbségről.
A személyre szabott választás a legjobb, hiszen ez lehet a garancia arra, hogy a diák jól érezze magát az iskolában és a közösségben. Pályaválasztási szakembereket kérdeztünk a mérlegelés szempontjairól, hogy ezzel is segítsük a középiskola-választást.
Diéták helyett egyre divatosabb a tudatos táplálkozás, ami az önszeretetre épít, és segít, hogy kontrollban maradjunk. Belefér-e, hogy csokoládét és gyorséttermi ételeket együnk? Lefogyhatunk-e a testünk jelzéseire hallgatva? Az intuitív étkezés fortélyairól Trenka Andrea Petra dietetikus, viselkedéselemzővel beszélgettünk.
A Die Welt szerzője szerint itt az idő, hogy a politika fősodrába tartozó szereplők szembenézzenek saját hibáikkal. A Bloomberg és a Politico is foglalkozik a MOL stratégiai műveletekért felelős igazgatójának az orosz olaj ügyében tett nyilatkozatáról. Az ukrajnai háború állását, benne az észak-koreai katonák megjelenését és az ukrán részről bevethető nagy hatótávolságú rakéták ügyét tárgyalja a Le Monde, a Project Syndicate és a Daily Telegraph. Németország saját magának köszönheti, hogy ennyire szorult helyzetbe került, írja egy szakértő a Financial Timesban.
Csődeljárás indult egy őrző-védő vállalkozással szemben, ami nem lenne példa nélküli, ám ennek a cégnek tavaly még csaknem 7 milliárd forint árbevétele és 600 millió forint adózott nyeresége volt. Piaci információk szerint a szálak Felcsútra vezetnek.
Ahhoz, hogy tehetős legyél, türelem, fegyelem és hosszú távú gondolkodás szükséges, foglalja össze tapasztalatait a német lapnak Helmut Jonen.
Nem kevés egészségügyi előnye van az alkoholmentesen töltött időszakoknak, így a száraz novembernek is, de leginkább akkor, ha ésszel csináljuk: nem jó, ha egy hónapig fantát, kólát, cukros limonádékat iszunk alternatívaként, ahogy az sem, ha kiadós ivászattal vetünk véget az absztinenciának. Schwab Richárd gasztroenterológussal, Sztankovics Márta dietetikussal és Farkas Fruzsina sommelier-vel beszélgettünk.