Ha csak naponta egy Túró Rudit tesznek a melósok hűtőjébe, már az is meghálálja magát

Bár törvény írja elő a munkáltatók számára a pszichoszociális kockázatok felmérését, alig van olyan hely, ahol foglalkoznak ezzel. A kiskunhalasi kórházban viszont már szűrik a stresszelőket.

  • Szlavkovits Rita Szlavkovits Rita
Ha csak naponta egy Túró Rudit tesznek a melósok hűtőjébe, már az is meghálálja magát

A koronavírus újabb és újabb tudás aktivizálására készteti az embereket: még törvény is van arról, hogy a munkahelyi stresszt kezelni kell, a munkáltatók mégis csak mostanában kezdenek tudomást venni róla. Bár a 13 éve hatályban lévő jogszabály elvileg minden munkáltatót kötelez arra, hogy számításba vegye a kockázatokat, elenyésző azok köre, ahol hallottak róla. Így nem meglepő, hogy elsőként maguk a lelki betegségek szakértői vették észre, hogy a Covid ebben is lépéskényszert okoz.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.