hvg360 loader

"borkai" keresés

Még mindig tízmilliárdok forognak a Quaestor-örökségben

mutyi
2019.12.13. 16:00 5 perc

A győri ETO Park feletti 17 milliárd forintos jelzálogjog a minap az állam bankjától egy magáncéghez került.

Összecsúszó valóság és színház: Gothárnak mondanak köszönetet az első magyar metoo-filmben

életmód
2019.11.27. 13:10 7 perc

El akarta tussolni a Katona József Színház a Gothár-ügyet, vagy a tisztulási folyamat élére állt? Hány áldozata volt a legendás rendezőnek? Összeraktuk az új metoo-ügy eddigi cserepeit.

Radar360: Klímaügyben nem nemzeti a konzultáció, karácsonykor rekordok dőlhetnek

Radar 360
2019.11.25. 07:00 1 perc

Hétfőn leveszik az antiszemita plakátokat Budapesten, egyesítették a feljelentéseket a Borkai-ügyben, újraválasztották a román elnököt. Ez a hvg360 reggeli hírösszefoglalója.

Az én hetem: Péterfy Gergely fotzeról és pussyról

az én hetem
2019.11.24. 18:00 4 perc

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Péterfy Gergelynek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: bukás, Nélküled, titkok, siker, hála.

Jár neki

2019.11.19. 23:00 1 perc

Nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével és az alkotmányos jogokkal – erre hivatkozva nem támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azt a  törvényjavaslatot, amit a jobbikos Steinmetz Ádám nyújtott be és amely kimondaná: erkölcstelen életvitel esetén megvonható az életjáradék az olimpiai bajnokoktól. Steinmetz – aki vízilabdázóként maga is olimpiai bajnok – a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt esete kapcsán javasolta kiegészíteni azt a törvényi passzust, amely szerint érdemtelenség miatt elveszíti életjáradékát az az olimpikon, akit jogerősen elítélnek. (Ez történt korábban Farkas Péter birkózóval, aki kábítószerrel való visszaélés miatt többévi börtönt kapott, s mivel megszökött a tárgyalásról, még súlyosbították is az ítéletet.) A MOB elnöksége hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy az olimpiai járadék feltételei objektívek maradjanak, márpedig az erkölcstelen életmód megítélése nem ez a kategória. Az olimpiai járadék, ami az ötkarikás játékok dobogósainak (és az özvegyeiknek) jár, a bruttó átlagkeresethez igazodik: az olimpiai bajnokok esetében jelenleg havi 297 ezer forint. Borkai amúgy már nem tagja a MOB-nak, mert az őt delegáló Magyar Torna Szövetség visszahívta, miután az önkormányzati választások után – ahol újra Győr polgármesterének választották – lemondott. Utódáról január 26-án dönthetnek a győriek.

Megijedt a Fidesz a kormányellenes szavazók büntetőhadjáratától

belpolitika
2019.11.14. 14:00 3 perc

Hiába tüntette el a Fidesz Borkai Zsolt győri polgármestert a politikából, a november 10-i megismételt szavazásokon a kormánnyal elégedetlen választók országszerte mindenhol megbüntették a kormánypárti jelölteket. Győrben ez újabb gondot okozhat a Fidesznek.

Nagy Zsolt: "Taccsra tesznek, ha ellenvéleményed van"

kultúra
2019.11.13. 10:00 5 perc

Metoo-ügyben a szakma krémje szerinte "kussol", és nem csak fizikailag, verbálisan is folyik a bántalmazás a színházakban. Legújabb filmje szórakoztató rendszerkritika, október 23-án viszont Karácsony Gergellyel állt egy színpadon. Portréinterjú Nagy Zsolttal.

Az én hetem: Krusovszky Dénes útkeresése a tohuvabohuban

az én hetem
2019.11.10. 18:00 6 perc

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Krusovszky Dénesnek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: káosz, kupleráj, nyelvvizsga, osztozkodók, hegedű.

Gergely Márton: Döbbenet és világbotrány, a megválasztott szocik valójában szocik

vélemény
2019.11.07. 13:55 4 perc

Mindenki fedezékbe, megjöttek a szocik – visszhangzik a csatakiáltás kedd este óta. Tényleg összedőlt a világ Draskovics Tibor felbukkanásával?

Radar 360: egy asztalnál Karácsony és a kormány, riadót fújnak a klímatudósok

Radar 360
2019.11.06. 16:30 1 perc

Borkai lemondása, Medián-kutatás a botrány hatásáról, egyre durvább a munkaerőhiány. A hvg360 esti hírösszefoglalója.

Örökre fiókban marad Borkai botránya utáni első "beszéde"

duma aktuál
2019.11.06. 09:45 1 perc

Megválasztása után nem állt a nyilvánosság elé Borkai Zsolt, de a Duma Aktuál résen volt és megszerezte a szexbotrányba keveredett győri polgármester első beszédét. Hadházi László lett a magyar hangja az azóta lemondott városvezetőnek.

Szexvideó kontra korrupciógyanú: az előbbiben könnyebb tisztán látni

belpolitika
2019.11.28. 06:00 6 perc

Külföldi titkosszolgálatok, az ellenzék és egy – feltehetően a saját szakállára dolgozó – piti zsaroló is képbe került a Borkai-ügy kapcsán. A botrány kirobbantói körül mindenesetre nagyobb erővel zajlik a nyomozás, mint a korrupciógyanút felvető alapügyben.

Módosítási ötletek

2019.11.26. 23:00 1 perc

Ellentmondásos hírek jelentek meg a választási szabályok átírásáról. A Blikk úgy értesült, hogy az önkormányzati választások eredményeinek ismeretében a kabinet több ponton is módosítaná a választási törvényt. A lap szerint a kormányzati agytrösztökben már megkezdődött az ötletelés, mi lenne a legjobb a Fidesznek. Szó van a választási regisztráció bevezetéséről, hogy csak az szavazhasson, aki már hónapokkal a voksolás előtt bejelentkezett a névjegyzékbe. Így egy, a Borkai-ügyhöz hasonló esemény nem tudná mozgósítani a különben bizonytalan választókat. Vizsgálják a győzteskompenzáció eltörlését, amit 2014 óta alkalmaznak. E szerint az egyéni mandátum megszerzésekor a győztes által fel nem használt töredékszavazatokat is figyelembe veszik a pártlistás mandátumok kiosztásánál, ami legutóbb két plusz képviselői helyet hozott a Fidesznek. Ám ha az ellenzéki összefogás miatt legközelebb minden választókerületben egy az egy ellen folyna a küzdelem, a győzteskompenzáció a kormányellenes erőknek is jól jöhet. Az igazságügyi tárca szerint nincs napirenden a választási eljárásról szóló törvény módosítása, ami persze nem zárja ki, hogy a 2022-es voksolás előtt sor kerüljön rá. A Blikk szerint a modellszámítások már javában zajlanak.

12 év házasság: Így lett Harry Potterből Voldemort Rogán Antal

duma aktuál
2019.11.22. 12:00 1 perc

Az álompár szakítása után a Duma Aktuál stand-uposai áttekintik, hogyan jutottak el a válásig Rogánék. Mit tett a miniszter, ami durvább, mint Borkai yachtozása, ha tőle elváltak, a győri polgármestertől nem?

Miért fehér a homlokod? Erről inkább ne beszéljünk

duma aktuál
2019.11.15. 18:00 1 perc

Nem könnyű a polgármesterek élete a kampány után sem. A Duma Aktuál pellengérre állította azokat a politikusokat, akik különböző botrányokba keveredtek regnálásuk alatt. Jobbról, balról szereplenek politikusok a gyűjtésben, de még függetleneknek is van a rovásán.

Visszavonulóban Borkaiék ügyvédje, távozott egy boros cég vezetéséből

üzlet
2019.11.14. 09:00 1 perc

A vállalkozás borokat kóstoltat, de innentől a luxemburgi ügyekben elmerülő Kacsóh nélkül kénytelenek működni.

Duma Aktuál: Új ollógyár is kelleni fog, annyi szalagátvágás volt a kampányban

duma aktuál
2019.11.11. 18:00 1 perc

Kampányidőszakban a politikusok igyekeznek minél több utat, iskolát, játszóteret vagy adott esetben kórtermet átadni. Ilyenkor nem számít, hogy a félig elkészült játszótér esetleg életveszélyes, a döntéshozók nem riadnak vissza a legkínosabb helyzetektől sem. A Duma Aktuál összegyűjtötte a legröhejesebb átadásokat.

Horn Gábor: Most jön a neheze, hogy 2022-es ikszeink ne menjenek kárba

vélemény
2019.11.07. 15:00 3 perc

Nem temetés, hanem dicséret. Az önkormányzati választás értékelése. Vélemény.

Ha az ellenzéki győzelmek után Orbán a jó zsaru, akkor Kövér a rossz

belpolitika
2019.11.07. 10:00 5 perc

Kövér László sosem űzött gúnyt Orbán módjára az ellenzéki képviselőkből, mindig is az apokalipszis lovasait látta bennük. Az október 13-ai Fidesz-csalódás után ezért a házelnök az, aki mindenféle habozás nélkül harcba hívhatja a kormánypárt híveit.

Borkai Zsolt 2007-ben: "Orbán Viktor még nem adott semmire utasítást. De nem is várom el tőle"

belpolitika
2019.11.06. 10:45 6 perc

Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével és az 1988-as szöuli olimpián aranyat nyert tornásszal a HVG 2007 áprilisában készített portré-interjút. Ezt közöljük újra most, amikor a szexbotránya után az önkormányzati választáson újraválasztott Borkai bejelentette lemondását.