hvg360 loader

Korábbi cikkek

A szomszédban minden zöldebb - miért lett megint Bécs a világ legélhetőbb városa?

határon túl
2019.09.18. 07:50 2 perc

Birodalmi kultúrkincs, zöld mindenütt, biztonság éjszaka is, kiállítások, koncertek tömkelege – ezt kínálja Bécs. Megmutatjuk miért lett ismét két rangos nemzetközi felmérés szerint is a világ legélhetőbb városa.

Szeretettel Bécsből: Kiskertidill a főváros szívében

határon túl
2019.07.01. 14:00 5 perc

Sorozatunkban környező országokban és Európa nagyvárosaiban élő kollégáink mesélnek arról, amiről Kolozsváron, Pozsonyban, Bécsben, Berlinben vagy Brüsszelben beszélgetnek a helyiek, ha éppen leülnek kávézni. Ezúttal a HVG bécsi tudósítója, Földvári Zsuzsa mesél az osztrák főváros kiskerti közösségeinek életéről, megvalósult álmokról és létező vitákról.

Szeretettel Erdélyből: Normális hangok tüntetése

határon túl
2019.06.20. 14:20 3 perc

Sorozatunkban környező országokban és Európa nagyvárosaiban élő kollégáink mesélnek arról, amiről Kolozsváron, Pozsonyban, Bécsben, Berlinben vagy Brüsszelben beszélgetnek a helyiek, ha éppen leülnek kávézni. Ezúttal Demény Péter marosvásárhelyi író gondolkodott el, milyen következményekkel nem számoltak azok, akik az úzvölgyi temetőháborút kirobbantották.

Szeretettel Brüsszelből: nem aggódnak a belgák a terror miatt, pedig már a reptéren szembesülsz a készültséggel

határon túl
2019.07.10. 05:00 4 perc

A korábbi évekhez képest komoly változásokat tapasztalhatnak azok, akik a brüsszeli reptérre érkeznek a nyáron. Aki a közelmúltban járt Zaventemben, az már nem találkozhat a terminálon kívüli fehér sátorrendszerrel, aki régebben, annak teljesen új lesz a katonáktól nyüzsgő légikikötő látványa. Szerzőnk szerint a belgák nem zavartatják magukat a veszély miatt és a készültséget is megszokták.

Szeretettel Pozsonyból: A jó oldal keresése

határon túl
2019.06.25. 14:00 4 perc

Sorozatunkban környező országokban és Európa nagyvárosaiban élő kollégáink mesélnek arról, amiről Kolozsváron, Pozsonyban, Bécsben, Berlinben vagy Brüsszelben beszélgetnek a helyiek, ha éppen leülnek kávézni. Ezúttal Lovász Attila pozsonyi újságíró fejti ki, hogy szerinte a szlovákiai magyarok pártjai a rendszerváltás óta először a "rossz oldalon" állnak.