szerző:
MTI

Új parkolási és behajtási rendszert vezet be a Budapest Airport augusztus 8-án 0 órától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálján.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal, a közlekedési hatósággal és a repülőtéri partnerekkel közösen kidolgozott rendszerben megnyílik a 2-es terminál indulási és érkezési szintje az autósok előtt, akik 5 perces időtartamra ingyen szállíthatják ki és vehetik fel az utasokat a járdánál.

A fő parkolási terület az épületek előtti "katlanban" az úgynevezett terminál parkoló lesz a 2A és a 2B előtt, ahol 749 autó számára építettek ki helyet.

A terminál előtti útszakaszra a behajtáshoz az automata sorompónál jegyet kell váltani, amellyel öt percen belül lehet kihajtani ingyenesen. Ha ennél hosszabb időt akar eltölteni az autós közvetlenül a terminál járdájánál, akkor a prémium parkolóban 2000 forintot kell fizetnie 30 percért. Az indulási szinten 70, az érkezésin 53 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

A lenti terminál parkolóban 800 forintba kerül félóra parkolás, és itt 10 perc az ingyenes türelmi időszak.

A BKV-buszok és a Budapest Airport szerződött partnerei a Főtaxi és az Airport Shuttle Minibusz továbbra is a kijelölt járdaszakaszok melletti várakozóhelyeket, illetve megállókat vehetik igénybe, de az előrendelt más taxik is 5 percre ingyenesen hajthatnak be a terminál elé, hogy felvegyék az utasokat. A turistabuszok számára a korábban kialakított rendszer szerint továbbra is lehetőség lesz az utasok ki- és beszállítására közvetlenül a terminál előtt - olvasható a repülőteret üzemeltető társaság közleményében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!