340-nel megy a leggyorsabb Mercedes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új Mercedes S 600 kiváló alapot jelentett a stuttgarti prémiumautókra szakosodott Brabus tuningműhely számára, hogy megépítse a világ legerősebb luxuslimuzinját. A Brabus S V12 S Biturbo végsebessége 340 kilométer/óra.

© Brabus
A genfi szalonon bemutatkozó izomautót 6,3 literesre felfúrt tizenkét hengeres motor hajtja. Megnövelt turbót, sport-futóművet és négyvégű kipufogórendszert kapott. Az átalakítás után 730 lóerőre nőtt (5100-as tengelyfordulaton) a limuzin teljesítménye, az 1320 newtonméteres nyomatékot 2100-as fordulaton adja le. Ez már a Brabus mérnökeinek is túl sok lett, így elektronika szabályozza le a nyomatékot 1100 Nm-nél. A sportautókat megszé-gyenítő, négy másod-perces gyorsulás szinte hihetetlen, az autó a kétszázas utazósebességet 11,9 másodperc alatt éri el, végsebessége 340 kilométer/óra.

© Brabus
A rettenetes erőt módosított ötsebességes automata juttatja a hátsó kerekekre. Az autóhoz rendelhető sperrdifi, azaz részlegesen önzáró differenciálmű, ami segíti a jármű tapadását. A Brabus S Biturbo aerodinamikáját is kezelésbe vették, a spoilerek, a levegő-beömlők, a kötények mind a száguldás szolgálatában állnak. Az autó meg-jelenését még jobban kiemelő könnyűfém kerekeket 20, illetve 21 hüvelykes méretben lehet rendelni. Ez utóbbihoz 255/30-as első, illetve 285/30-as hátsó gumiabroncsok dukálnak. A hatalmas kerekeket elöl 380, hátul 355 milliméteres féktárcsák lassítják. A sportos utasteret bőr borítja, a multimédia csúcsminőségű, a komfort ötcsillagos.

Aki fél megszelídíteni a bestiális erejű Brabust, de szeretne átlag feletti Mercedes S-osztályt, az a T12-es tuningkészlettel (580 lóerő), illetve az AMG által tuningolt 715 lovas S65-tel boldogíthatja magát.