Országúti szervizflottát állított fel az Audi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Országúti szervizflottát állított fel az Audi Magyarországon. A gyárilag felszerelt 23 speciális Audi gépkocsit péntekenadta át az országszerte működő Audi-szervizeknek a Porsche Hungaria, a márka kizárólagos magyarországi importőre.

Eladási statisztika
Audiból az idén az első fél évben mintegy 900 darab kelt el Magyarországon, míg tavaly egész évben mintegy 1.500. Országszerte 26 Audi partner van, közülük 15 szalon és szerviz együtt, 11 pedig kizárólag szerviz.
A szervizkocsik a nap 24 órájában állnak mostantól az Audival közlekedők rendelkezésére. Ez úgy lehetséges, hogy a helyszíni segítségnyújtásra szoruló autós hívása egy központi telefonszámra fut be, amely továbbítja a hívást a legközelebbi szerviznek, az pedig a hívástól számított egy órán belül kiküldi a segítséget. Ha a helyszíni javítás eredménytelen, intézkednek arról is, hogy az autót szervizbe szállítsák, illetve a gépkocsitulajdonos rendelkezésére álljanak a mobilitásgaranciával járó szolgáltatások. 

Az átadás alkalmából Budapesten tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az Audi 26 magyarországi márkaszervize mind rendelkezik mostantól szervizmobillal, amely a kereskedések illetve szervizek saját beruházása. A járművek ára 5,5-7,5 millió forint körül alakul. A Porsche Hungaria képzést szervezett a járműveken dolgozók számára.
   
A szervizmobilokat gyárilag minden, helyszíni mentésre alkalmas eszközzel felszerelték. Jelenleg A3 Sportback, A4 Avant és A6 Avant modellt szerelnek szervizautóként az Audi konszernnél, a későbbiekben Audi Q7-tel bővítik a választékot.
   
A flotta felállítását indokolja, hogy a tapasztalatok szerint a helyszíni segítségnyújtás az esetek több mint 30 százalékában eredményes, mivel főként lemerült akkumulátor, indítási nehézség miatt kérnek segítséget az autósok. A segélyhívások kétharmada jellemzően napközben, egyharmada munkaidőn kívül érkezik a felmérések szerint.