Újabb Suzuki modellhez szállít a Rába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 1,8 milliárd forintért üléshuzatokat és mintegy 750 millió forintért üléshabokat szállít a Magyar Suzuki Rt. következő Suzuki modelljéhez.

Suzuki Splash
© auto-motor-und-sport.de
A közlemény szerint a kft. megkezdi a felkészülést a beszállításra, miután versenyeztetést követően a Magyar Suzuki Rt.-től megkapta az üléshabok és üléshuzatok gyártási jogát. Az új modell első és hátsó üléseihez az üléshuzatok és üléshabok a társaság móri gyáregységben készülnek majd, ahol a tavalyi és idei év során jelentős mértékű technológiai korszerűsítést szolgáló beruházásokat hajtott végre a társaság.

A közlemény kiemeli, hogy a Rába csoport középtávú stratégiájában az alkatrész üzletág céljai között jelölte meg a termék- és vevőkoncentrációt, valamint a Suzukival való együtt növekedést.

A Rába jelenleg a Suzuki Ignis modellek üléseihez az üléshabot és huzatvarrást, az új Swift modellekbe ülésvázakat, üléshabot és üléshuzatokat, valamint az SX4 modellbe hátsó ülésvázakat, első ülőhabokat és komplett üléshuzatokat szállít.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2006 első félévét 825,8 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 2,68 milliárd forintos negatív eredménnyel. A csoport nettó árbevétele az év első hat hónapjában 25,08 milliárd forint volt, 9,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. árbevétele 2006. I. félévében 5,9 milliárd forint volt, 300 millió forinttal kevesebb, mint a múlt év első hat hónapjában.

A kft. üzemi tevékenységének eredménye 2006 I. félévben 342 millió forint nyereséget mutatott. Ebből az eredményből 200 millió forint rendkívüli bevétel az anyavállalat által elengedett tagi kölcsön, amely a törvényi előírásoknak való tőkemegfelelés miatt volt szükséges. Így a működésből származó üzemi eredmény 142 millió forint, a 2005 I. félévi 147 millió forint veszteség után.