hvg.hu Itthon

Deutsch Tamás: "Ez nem megy szülés nélkül"

A fideszes EP-képviselőnek is volt pár szava a párttársa által kirobbantott vitára a nők szerepével kapcsolatban. Deutsch Tamás szerint apának és anyának lenni egyaránt nagyszerű, és még az örökbefogadáshoz is kell "valakinek szülnie".

hvg.hu Kult

Ákos és a nők dolga: nagyon kiakadt a menedzsment a reakciótól

A „Szegedi Kovács Ákos Fanclub” arra hívta fel a figyelmet, hogy a zenész nem sorolta fel a nők feladatai közt, hogy az ő koncertjeit látogassák. Ezért arra biztatták a női rajongókat, hogy váltsák vissza a koncertjegyeiket. A "dalcsináló úr" menedzsmentje érdekes levelezésbe kezdett a klubbal.

hvg.hu Nyüzsi

Nem lesz "szülőhely" az Ákos-koncerten – beindult a mémgyár a neten

Kövér László házelnök és Ákos, a "konzervatív ikon" mondataitól hangos az internet, amióta mindketten hasonló tartalmú eszmefuttatásokat tettek a nők szerepével kapcsolatban. A vasárnapi Fidesz-kongresszuson Kövér a "feminin férfiakról" és a "genderőrületről" értekezett: "Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát", "nem akarjuk a genderőrületet", és azt sem, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol "férfigyűlölő nők" és "feminin férfiak" a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. "Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk" – tette hozzá. Ákos pedig úgy látja, a nőknek a "női princípiumot" kell beteljesíteni: valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni, anyának lenni. Az internet fantáziáját beindította a két nyilatkozat, elindult a mémgyár.

hvg.hu Kult

Videó: Ákos is megmondja, mi a nők dolga

Magyarország első számú popikonja, Kovács Ákos az Echo tévén szakértett a nők szerinte ideális szerepéről. Az biztos, hogy az énekes-dalszerző szerint a nőknek nem dolga, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Ákost az után kérdezték meg, hogy némi felhördülést váltott ki Kövér László vasárnapi nyilatkozata, amelyben a női önmegvalósítás felső fokaként a gyerek-, sőt unokaszülést nevezte meg.

Balkányi Nóra Kult

Magyar Londonba magyar zenéket

Kemény pogó, izzadó falak – Londonban szól a Kispál, a Quimby vagy a Tankcsapda. Debrecennyi kiköltözött magyarhoz látogat rendszeresen a kilencvenes évek retrókirályaitól a klubokban mozgó tehetségeseken át a legnagyobb magyar koncertzenekarokig lassan mindenki. Az emigránsokra kis magyar kultúripar épült.

hvg.hu Vállalkozás

100 milliós nyereséget termelt Ákos családi cége

Az előző évieknél jóval nagyobb bevételt termelt Kovács Ákos Fehér Sólyom Bt.-je, 2013-ban 107 millió forintos adózott nyereséggel zárta az évet. Év végi koncertjét a Magyar Telekom támogatja, korábban az MVM-et is szponzorai között tudhatta. Borboltos vállalkozása viszont nem muzsikál olyan jól.

hvg.hu Kult

Nagy dobásra készül Ákos

Új albumon visszatérő szintipop, decemberi dupla arénakoncert, belengetett vadonatúj nagylemez – Ákos rendesen felpörgeti az év végét.

MTI Kult

Ákos: nem az énekhangommal hódítok

Ákos Moszkvában is fellépett, miután kocertsorozatára 10 millió forintot kapott az államtól. A koncert után arról beszélt, bár ír dalokat, nem az énekhangjával hódít, mint a tehetségkutatóban feltűnt fiatalok, hanem azzal, hogy valamit szerete mondani.

hvg.hu Kult

Takáts Tamás durván kiakadt Ákosék közpénzes támogatásán

10 millióval támogatja az NKA Ákos külföldi fellépéseit. A Kossuth-díjas popzenész szerint korábban is kapott közpénzt hasonló célra például Harcsa Veronika. Az énekesnő támogatása az Ákos-büdzsé 4 százalékát sem teszi ki. Takáts Tamás nem kapott semmit, de kiakadt.

MTI Kult

Akár Ákos is nyerhet Fonogram-díjat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége elismeréseire jelöltek névsorát 18 kategóriában tették közzé, a díjátadó gála június 1-jén lesz az Akvárium Klubban. Ákos és ByeAlex albuma, Rúzsa Magdi Szerelem című dala is jelölt az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában a Fonogram - Magyar Zenei Díjra.

hvg.hu Kult

Ákosra újabb állami milliók mennek el

A Balassi Intézet 10 milliós keretből szervezheti meg, hogy Ákos „Karcolatok” című műsorát bemutassák a Párizsi, a Moszkvai és a Római Magyar Intézetben.

MTI Kult

Egy évig biztos nem lesz Ákos-koncert

Szombathelyen fejeződött be a hétvégén Ákos turnéja. A Karcolatok 20 című koncertsorozat a Kossuth-díjas énekes-dalszerző pályafutásának első, 1993-ban megjelent szólóalbumát elevenítette fel.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk