#Örményország

MTI Világ

Jegyzéket küldött Magyarországnak Azerbajdzsán

Azerbajdzsán jegyzéket intézett Magyarországhoz, amelyben leszögezte, hogy Ramil Sahib Safarovot az azeri jogszabályoknak és a nemzetközi jogi normáknak megfelelően helyezték szabadlábra – közölte csütörtökön Bakuban Elman Abdullajev azeri külügyi szóvivő.

MTI Világ

Tiltakozó levelet kapott több magyar külképviselet

Bukarestben tiltakoztak csütörtökön a romániai örmények: petíciót adtak át a bukaresti magyar nagykövetnek, nemtetszésüket fejezve ki amiatt, hogy Magyarország átadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolása miatt életfogytiglanra ítélt azeri katonatisztet, Ramil Safarovot. Tiltakozó megmozdulásokról adtak hírt Ciprusról és Görögországból is.

hvg.hu Világ

NATO-főtitkár: Magyarország nem hibázott

Nem Magyarország és a NATO a felelős az örmény katona budapesti meggyilkolásáért – mondta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár csütörtökön Jerevánban.

hvg.hu Nagyítás

Hegyi-Karabah, az örmény-azeri darázsfészek – Nagyítás-fotógaléria

Az örmények lakta kaukázusi Hegyi-Karabah a Szovjetunió széthullásakor mondta ki Azerbajdzsántól való elszakadását. Ezt követően háború tört ki Azerbajdzsán és a helyi örmény lakosság között, amelyben 35 ezren haltak meg. Az azeriek azt állítják, Örményország elvette a 140 ezres lélekszámú területet. A két szomszédos ország hivatalosan ma is háborúban áll. Sokan attól félnek, hogy Ramil Safarov kiadatásával újra lángra lobbannak az indulatok.

hvg.hu Világ

A külügy cáfolja, hogy Magyarország szakítana Azerbajdzsánnal

Sajtóhírek jelentek meg arról, hogy Magyarország fel akarja függeszteni a diplomáciai kapcsolatot Azerbajdzsánnal. A budapesti azeri nagykövet azt állítja, a külügyminisztérium neki cáfolta ezeket a híreket, Kaleta Gábor külügyi szóvivő szerint pedig Magyarország nem fontolgatja, hogy bármely állammal felfüggesztené diplomáciai kapcsolatait.

MTI Itthon

Bocsánatot kért az örményektől az LMP

A Lehet Más a Politika elítéli a magyar kormány hozzájárulását az örmény katonatársát Magyarországon megölő azeri tiszt, Ramil Sahib Safarov kiadatásához és elnézést kér az örmény néptől a gyilkos szabadlábra helyezése miatt.

Léderer András Vélemény

A kaukázusi darázsfészek és a teljes dilettantizmus

A magyar kormány felkészületlenül jelentkezett a „Kit tud többet a Kaukázusról?” vetélkedőbe. Nem létező ismereteit a térségben több nyugati alapítvány munkatársaként huzamosabb időt eltöltő szerzőnk utólag igyekszik pótolni.

MTI Világ

Londonban, Indiában is tüntettek a magyar döntés ellen

A kolkatai magyar tiszteletbeli konzul hivatala előtt tiltakoztak az indiai örmény közösség tagjai az ellen, hogy Magyarország kiadta hazájának az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Safarov azeri katonatisztet és az azeri elnök azonnal kegyelmet adott neki.

MTI Világ

Svájc felajánlotta segítségét Magyarországnak az azeri ügyben

Martonyi János külügyminiszter szerint "végtelenül sajnálatos, elfogadhatatlan és elítélendő", hogy az azeri kormány nem tartotta be ígéretét, és kegyelmet adott Ramil Safarovnak. A tárcavezető szerint Svájc segíthet a magyar-örmény kapcsolatokban kialakult feszültség enyhítésében.

MTI Itthon

Németh Zsolt: baráti gesztus volt az azeri gyilkos átadása

Mind az azeriekkel, mind az örményekkel együtt kell működni a jövő érdekében - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár, aki szerint a magyar kormány nem számolt azzal, hogy Azerbajdzsán a magyar kormány "baráti gesztusára" úgy reagál, hogy megszegi ígéretét és az átadás után nem tölteti le büntetését az örmény katonát Budapesten meggyilkoló Ramil Safarovval.

Zubor Zalán Itthon

A Tenkes kapitányát szeretik, Orbánra dühösek az örmények

A magyar kormányra haragszanak, de a zászlóégetést elítélik, Magyarországról leginkább 1956 és a Tenkes kapitánya jut eszükbe az örményeknek – derült ki a hvg.hu-nak nyilatkozó, magyar kötődésű örmények elmondásából. Szerintük Örményországban senkit sem lepett meg, hogy Azerbajdzsánban Ramil Safarov kegyelmet kapott.

hvg.hu Itthon

Huszonhatszor csapott le Safarov, majd még ölni akart

Gurgen Margarjan magyar szobatársa is a szobában volt 2004-ben, amikor Ramil Safarov meggyilkolta az örmény katonát, de őt futni hagyta az azeri. Margarjanon kívül azonban még egy örményt meg akart ölni aznap este – mondta el a hvg.hu-nak a tárgyalásokat végig nyomon követő ügyvédnő.

MTI Világ

Baku destabilizálni próbál a Safarov-üggyel Jereván szerint

Az örmény katona budapesti meggyilkolása miatt elítélt Ramil Safarov azeri tiszt kegyelemben részesítésének célja, hogy Azerbajdzsán destabilizálja a karabahi tárgyalási folyamatot – jelentette ki kedden Jerevánban Edvard Nalbandján örmény külügyminiszter újságírók előtt a News Armenia szerint.

MTI Itthon

Az MTA reméli, hogy kibékülnek az örmény tudósokkal

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) reméli, hogy az örmény akadémia döntése a kapcsolatok felfüggesztéséről rövid időre szól, és tudományos együttműködésüket mihamarabb "a korábbi baráti szellemben" folytathatják - közölte az MTA titkársága kedden.

1
6 7 8 9 10 11 12
Négy éven át küld biztonsági frissítéseket készülékeire a Samsung – az öné köztük van?

Négy éven át küld biztonsági frissítéseket készülékeire a Samsung – az öné köztük van?

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Kiakadtak a lakók Mészáros Lőrinc cégének az építkezésére

Kiakadtak a lakók Mészáros Lőrinc cégének az építkezésére

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook lesz az új közellenség?

24.hu: Elismerte a támadó, hogy a Free SZFE-s maszk miatt rántott kést a csepeli buszon

24.hu: Elismerte a támadó, hogy a Free SZFE-s maszk miatt rántott kést a csepeli buszon

A címlapról ajánljuk