MTI Gazdaság

Megdicsérte a 2012-es költségvetés végrehajtását az ÁSZ-elnök

A 2012. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak, a költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt - ismertette a zárszámadás keddi parlamenti vitájában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésének konklúzióját Domokos László.

MTI Itthon

A tavalyi zárszámadást kezdi tárgyalni a Ház

Az Országgyűlés mai ülésén kezd tárgyalni a kormány tavalyi költségvetés végrehajtásáról készített zárszámadásáról, majd egy a korrupció elleni fellépést segítő indítványról is vita kezdődik.

hvg.hu Gazdaság

Százmilliókat dob még idén a kormány saját kedvenceinek

A kormány a tartalékokból jelentős osztogatásba csapott az év végén, összesen körülbelül 50 milliárdot csoportosítanak át. A döntések következtében jelentős támogatást kapnak a kormány kedvenc intézményei, célterületei is, úgy mint a foci és határon túli magyarok.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Inkább ez, mint a rendeleti kormányzás" - Lázár János az erőpolitika okairól

A kormánypártok és az ellenzék egyezkedésén alapuló konszenzuális demokráciát fel kell váltani a „győztes mindent visz” alapon működő többségi elvvel, mert az elmúlt évtizedek rossz kompromisszumokat szültek. A házszabály átírásával nem az ellenzéket akarják ellehetetleníteni, csak fel akarják pörgetni a törvényhozást, hogy válság idején ne kelljen rendeleti kormányzást bevezetni. Orbán Viktor 2014-ig biztos miniszterelnök marad, az IMF-fel és az EU-val végül méltányos megállapodást kötünk, viszont a jövő év első fele nagyon kemény lesz. Interjú a Fidesz frakcióvezetőjével.

MTI Gazdaság

Ma elfogadhatják a költségvetést

A képviselők az Országgyűlés mai ülésén fogadhatják el a jövő évi költségvetést, valamint az új közoktatási és önkormányzati törvényt is. A szavazások várhatóan a késő estébe nyúlnak majd, mivel a 17 óra körül kezdődő határozathozatalok során csak az időkeret nélküli záró vitát követően dönthetnek tíz javaslat végleges formájáról, míg további tizennyolc előterjesztés esetében a benyújtott módosító indítványokról is voksolni kell.

MTI Itthon

MSZP: új költségvetés kell

Az MSZP új 2012-es költségvetési koncepciót vár a fővárostól, és új, „reálisabb” költségvetés elkészítésére szólítja fel a kormányt.

MTI Itthon

A KDNP nem adna pénzt abortuszra

Elvonná az erőforrás-minisztérium jövő évi költségvetésében terhesség-megszakításra előirányzott 400 millió forintot két kereszténydemokrata képviselő, akik ezt az összeget például az örökbefogadások ösztönzésére gyermek és ifjúsági üdültetésekre fordítanák.

MTI Itthon

Matolcsy egyszerűen kihagyta a zárszót

Bár a parlament honlapján közzétett napirend szerint a nemzetgazdasági miniszter zárszavával kezdődött volna meg a szavazás a jövő évi költségvetési javaslat módosító indítványairól, Matolcsy György nem szólalt fel ebben az időpontban kedden a parlamentben.

MTI Gazdaság

Ötnapos ülésen szavaznak a büdzséről és a nyugdíjról

Az Országgyűlés három héten belül második ötnapos ülését tartja; a képviselőknek hétfőn és kedden is szavazniuk kell az elfogadásra váró törvényjavaslatokról. A hét első napján döntés születhet például a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, az igazságszolgáltatási reformról, kedden pedig a jövő évi költségvetés főszámait határozhatja meg a Ház.

hvg.hu Gazdaság

Csaba László: biztos nem lesz a fellendülés éve 2012

A világválság miatt éveken át stagnáló magyar gazdaság nem kedvez a nagy terveket dédelgető kormánynak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László egyetemi tanár. A közgazdász hozzátette: a kormány lépéseket tesz a jó irányba, ilyen például a 2012-es költségvetés óvatos tervezése is.

hvg.hu Itthon

Utolsó leheletükig küzdenek Orbánnal a fideszesek az eváért

Tovább folyik a harc a kormány és a Fidesz frakciója között az egyszerűsített vállalkozói adó ügyében. Míg a képviselőcsoport szakpolitikusai kompromisszumos megoldással akarják megvédeni az evát, és azért bírálják a kabinetet, mert szerintük feleslegesen vegzálná a kisvállalkozókat, addig a kormány a gazdasági visszaeséstől tartva mindenképpen növelni akarja a bevételeket. A gazdasági minisztériumban úgy számolnak, hogy a gazdaság további lassulása miatt 50 milliárdos lyuk keletkezhet a jövő évi költségvetésen.

MTI Itthon

Már el is költötték a magasabb áfa-bevételt a kormánypárti képviselők

Több pénzt kapnának a fogyasztóvédelmi békéltető testületek, több jutna a vasúti hidak felújítására, a környezetvédelemre, és kapnának minimális összeget az erdei kisvasutak is – derül ki a jövő évi költségvetéshez beadott kormánypárti módosító javaslatokból, amelyek egyik forrása a magasabb áfa-bevétel lenne.

hvg.hu Itthon

Megküzd Orbánnal Lázár János az eva védelmében

Komoly konfliktus lesz a Fidesz-frakció és a kormány között, mert a parlamenti képviselők ragaszkodnak a kisvállalkozók körében népszerű eva megtartásához. A hvg.hu információi szerint jelentős lobbierők mozdultak meg a kormánypárti képviselőcsoportban, hogy leszavazzák a kormány ötletét, sőt a frakcióvezető, Lázár János is kész szembemenni a gazdasági minisztériummal és a miniszterelnökkel.

hvg.hu Gazdaság

1000 helyett 1400 milliárdos megszorítással nyugtatja Matolcsy a külföldet

1400 milliárd forintos megszorítást tervez a kormány, derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) legfrissebb, angol nyelven megjelent tájékoztató anyagából - írja a portfolio.hu. Feltehetőleg az anyag megjelenése összefüggésben van az elmúlt napokban megjelent hírekkel, hogy a hitelminősítők bóvli kategóriába sorolhatják a magyar államkötvényeket.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Nekiment az ÁSZ a költségvetésnek

A Nemzetgazdasági Minisztérium felelősségére mutat rá az Állami Számvevőszék a jövő évi költségvetési törvényjavaslat hiányos előkészítésével kapcsolatban. A közvetlen központi kormányzati bevételek 96,5 százaléka nincs háttérszámításokkal, helyenként jogszabályokkal megalapozva.

1 2
A németek újabb három magyar megyét nyilvánítottak kockázatosnak

A németek újabb három magyar megyét nyilvánítottak kockázatosnak

36,8 millió forint a legdrágább kínai autó

36,8 millió forint a legdrágább kínai autó

Elfogadták a budapesti gazdasági mentőcsomagot, a taxisok kaptak egy plusz kedvezményt

Elfogadták a budapesti gazdasági mentőcsomagot, a taxisok kaptak egy plusz kedvezményt

Áprilisig rendeződött Iványiék ügye a gázszolgáltatóval

Áprilisig rendeződött Iványiék ügye a gázszolgáltatóval

Harisnyalopással kezdett a balek tolvaj, aztán elszemtelenedett

Harisnyalopással kezdett a balek tolvaj, aztán elszemtelenedett

Több Apple Watch-használó bánja, hogy frissítette a szoftvert watchOS 7-re

Több Apple Watch-használó bánja, hogy frissítette a szoftvert watchOS 7-re

Itt a lista a magyarországi új autók átlagáraival

Itt a lista a magyarországi új autók átlagáraival

1500 forintért 15–30 percen belül eredményt mutat az új koronavírusteszt

1500 forintért 15–30 percen belül eredményt mutat az új koronavírusteszt

A címlapról ajánljuk