HVG360 hvg360

Doku360: "Kéri Kitty eltörte a fülem egy Bud Spencer-es pofonnal"

Kórházlátogatással kezdte a harmadévet a 95-ben végzett színészosztály, miután egyikük a pszichiátriára került - erről is mesélnek a szereplők az Osztálytalálkozó című dokumentumfilmben. Emlékezetes előadások archív felvételeiből derül ki, mikor szokott össze a legendás Horvai-Kapás színészosztály. A Doku360-ban a filmet sorozatként tálaljuk, a harmadik, befejező epizód a cikkben elérhető.

HVG360 hvg360

Doku360: Füves cigi mentette meg a vizsgadarabot Schell Juditéknál

A rostavizsga élménye máig élénken él a 95-ben végzett színészosztály tagjaiban. Az Osztálytalálkozó című dokumentumfilmben mesélnek a legendás mestereikről és a legendás beszólásaikról is. A Doku360-ban a filmet sorozatként tálaljuk, a második epizód a cikkben elérhető.

Cz.F. Kult

Tehát nyitogatni fogják a csakráinkat?

Szinte fű alatt jött Tasnádi István új filmje, a lélekvándorlásról szóló Egy másik életben. A fura scifi-dráma-disztópia alapötlete parádés, a nagy borzongás vagy az erős üzenet viszont elmaradt. Kritika.

Bodnár Zsolt Kult

Ezt a magyar filmet biztos újra akarja majd nézni

A Hurok a sci-fi és a thriller határán mozog – nem sok magyar film próbálkozott eddig ilyesmivel, ezért külön öröm, hogy egyből egy remekművel van dolgunk. Madarász Isti "időkavarós" filmje végig szórakoztat, és mozgásban tartja az agyat, ennél többet pedig nem is várhatnánk tőle. Anger Zsolt újra bebizonyítja, hogy ő az egyik legjobb filmszínészünk, a Jóban Rosszban-ból ismert Száraz Dénesből viszont nem sikerült mozisztárt faragni.

Bodnár Zsolt Kult

Nemhiába vártuk ennyire az Aranyéletet

A hazai szinten példa nélküli hype ellenére sem bukott el az HBO saját gyártású sorozata, ami simán kiemelkedik az eddig látott magyar szériák közül. Az izgalmas karakterek, a remek alakítások és az életből is jól ismert sztori mellé ugyan becsúszott egy-két, kissé idegesítő húzás, de összességében örülhetünk, hogy van egy Aranyéletünk.

Bodnár Zsolt Kult

Anger Zsolt: A Star Warsban benne van az élet értelme

Színházi rendező, díjnyertes filmszínész és mindenki által ismert szinkronhang, jelenleg leginkább a Fapad vagy a Hacktion című sorozatok főszereplőjeként láthatjuk a tévében. A háttérben filmszínészképzést indít és alkotó-Facebookot fejleszt. Az Utóéletben is feltűnt Anger Zsolt elárulta, miért ábrándult ki a társadalomból, miért sci-fi az élet, és hogyan következik George Lucas szavaiból az élet értelme. Interjú.

Bodnár Zsolt Kult

Magyar filmnek rég örültünk ennyire

Külföldön már elsöprő sikereket ért el, most itthon is bemutatták Zomborácz Virág Utóéletét. A különös hangulatú, humoros-elgondolkodtató film képei hosszú időre beleégnek az agyunkba, a nyolcvanas évekbeli popslágerről pedig ezentúl garantáltan Csákányi Eszter fog eszünkbe jutni. Mindenki rohanjon moziba, és nézze meg az utóbbi évek legjobb magyar filmjét.

Bodnár Zsolt Kult

Végre belehúzhat a köztévé: jön a Fapad

Gyakorlatilag a Sólyom Airways-mizériára épített vígjátéksorozatot a köztévé, ami az alkotók névsora és az eddig látottak alapján egész ígéretesnek tűnik. A kamuhírrel is reklámozott produkciónak jól jött a Ferihegy 1 bezárása, Litkai Gergely pedig a vígjátéksorozatok elátkozott hazai helyzetéről is beszélt nekünk. A Fapad című széria októberben jön az M1-re.

MTI Kult

Dokurealityvel robbant ősszel az MTVA

26 perces epizódokból álló, 24 részes sorozatot készít a köztévé. A fapados légitársaságról szóló sorozat forgatókönyvét Litkai Gergely és Vinnai András írta, a főszerepet Anger Zsolt játssza.

Bodnár Zsolt Kult

"Csinálni akartunk egy filmet a pesti éjszakáról"

Bevallottan Tarantino, Scorsese és a Coen testvérek filmjeire hajaz a most készülő Az éjszakám a nappalod című fekete komédia. Füstös neonparádé egy belvárosi romkocsmában – ez a kép fogadott minket, amikor meglátogattuk az elsőfilmes rendezőpáros egyik forgatási napját. Mi köze van Bulgakovnak a filmhez? Felismerik-e az utcán Anger Zsoltot? Működik-e az Andy Vajna-féle filmtámogatási rendszer?

MTI Kult

Megújult Hacktionnal támad a köztévé

Megújul a Hacktion, az M1 bűnügyi sorozata: a harmadik évad részei epizodikusak lesznek, azaz egy-egy történetet dolgoznak fel. A főszerepet Anger Zsolt játssza a szeptember 17-től látható sorozatban.

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

A címlapról ajánljuk

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Budapesten is elterjedt az 1920–1930-as években Európa-szerte népszerű kokain. Kokós Lexi kokainkirály pályafutásán át ezt a mozzanatot is feldolgozta cikkünk szerzője, Dezső András, a fehér por máig tartó magyarországi történéseiről szóló, Magyar kóla című könyvében.