MTI Itthon

Volt BKV-vezérek: indokoltak voltak a nagy összegű kifizetések

A BKV Zrt. egykori vezetői, Antal Attila és Balogh Zsolt indokoltnak ítélték a menedzserszerződések keretében kifizetett nagy összegű juttatásokat a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalási napján.

MTI Itthon

A 4-es metró titkairól vallott Antal Attila a Hagyó-perben

Antal Attila szerint amikor 2007-ben a BKV vezérigazgatójává kinevezték, a 4-es metró beruházásának előkészítése kétségbeejtő helyzetben volt, ezért kényszerűségből kötött külső céggel szerződést a projekt szervezésével és irányításával kapcsolatos feladatok elvégzésére. Erről a BKV volt vezérigazgatója a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó büntetőper csütörtöki napján vallott a Kecskeméti Törvényszéken. Antal arról is beszélt, Hagyó és Mesterházy többször utasította előnytelen szerződések aláírására.

hvg.hu Itthon

Ügyészség: Antal Attila túlment egy határon

Antal Attila "túlment egy határon" keddi bírósásági vallomásával a Központi Nyomozó Főügyészség szerint. A volt BKV-vezért azt állította, hogy a nyomozók nyomására tett terhelő vallomást többek között Demszky Gábor volt polgármesterre.

MTI Itthon

Hagyó-per: a rendőrségtől vár választ az MSZP

Az MSZP felszólítja a rendőrséget és az ügyészséget, hogy tisztázzák Antal Attilának, a Hagyó Miklós és társai ellen indított büntetőper harmadrendű vádlottjának az ügy tárgyalásán megfogalmazott vádjait, amelyek "komolyan rombolják a közbizalmat" - mondta Mesterházy Attila pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján.

MTI / hvg.hu Itthon

Szabadlábért cserébe vallott Demszkyék ellen a BKV volt vezére

Csak a nyomozók nyomására tett terhelő vallomást a főváros korábbi vezetőire Antal Attila, aki bocsánatot is kért ezért. A BKV volt vezérigazgatója a Kecskeméti Törvényszéken azt kérte: korábbi vallomásait ne vegyék figyelembe, mert azokat csak azért tette, hogy kiengedjék az előzetes letartóztatásból. Korábban hasonló állításokat fogalmazott meg Mesterházy Ernő, Demszky Gábor egykori tanácsadója is.

MTI Bűnügy

Hagyó mindent tagad, és szerinte nem volt bűnszervezet

Folytatta vallomását kedd délután Budapest egykori főpolgármester-helyettese. Hagyó Miklós sorra tagadta a vádirat rá vonatkozó állításait az ellene és 14 társa ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben. Azt állította, hogy nem hozott létre bűnszervezetet, mindig a törvényes úton járt el. Ha bármilyen szabálytalanságot észlelt, azonnal megtette a szükséges lépéseket - tette hozzá.

MTI/Index Itthon

Visszautasítja a Swietelsky a kenőpénzes vádakat

A Swietelsky Építő Kft. visszautasította az Index hírportál csütörtöki értesülését, amely szerint kétmilliárd forintos kenőpénzt kértek az építőcégtől egy 4-es metrós tender megnyeréséért.

Sarkadi-Nagy Márton Itthon

Kocsis a BKV nevében is aláírt fura szerződéseket

Kocsis István, a BKV napokban távozó vezérigazgatója különös szerződéshosszabbításokat jegyzett a közlekedési vállalat reklámhelyeit tizenkét éve használó céggel. A háttérben a budapesti reklámpiac összefonódásai és egy igazi „nagykoalíciós” vállalat képe sejlik fel.

Antal Attila Vélemény

„A társadalmat nem lehet mesterséges kómában tartani"

A baloldal szolidaritás-alapú társadalompolitikája megbukott, s vele szemben kiépülőben van a jobboldal hatékony kormányzásra és a felső középosztályra épülő társadalompolitikája. A baloldalnak rá kell döbbennie, a mesterséges kómában tartott társadalomra nem lehet építeni: a társadalmi szolidaritás kizárólagossága megfojtja a kormányzást - mutat rá Antal Attila, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója.

Antal Attila Vélemény

„Kádár-huszárok” voltak-e a rendvédelmi dolgozók?

Ezúttal nem azt a vitát szeretném kinyitni, hogy jogállam-e az az állam, amelyet Répássy Róbert képviselni vél, hanem amellett érvelnék, hogy a „Kádár-huszározás” nem csupán a közbeszédet, a közmorált rombolja, nem csupán a társadalmi csoportokat, a családokat játssza ki egymás ellen, hanem az alkotmányos rendszerváltás totális semmibevételén is alapul és olyan érveket használ, amitől süt róla a homo kádárikusz eszméje.

Antal Attila Vélemény

Antal Attila: Miért nem mer a baloldal nagyot gondolni?

A baloldal legnagyobb problémája, hogy amíg a rendszer-ellenzékiségben és az új Alaptörvény legitimitásnak kikezdésében merülnek ki erőforrásai, egyszerűen nem tud önmaga vitalizálásával foglalkozni. Ha a baloldal továbbra is a kormánypártok által alkotott politikai keretekben gondolkodik, azokkal versenyez, akkor biztosra vehető, hogy nem lesz képes „nagyot gondolni”- mutat rá a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója.

Antal Attila Vélemény

Antal Attila: Meddig lehet az országnak két alkotmánya?

Az új Alaptörvényt a Fidesz-KDNP a nemzeti egymásra találás dokumentumának szánta, ez azonban félresiklott, többek között azon, hogy az alkotmányozást egyfajta „kormányzási rutintevékenységként” fogta fel. Az új alkotmánnyal szembeni éles hangok és tüntetések sorozata pedig minden eddiginél jobban rávilágít arra a húsbavágó problémára, hogy nem lehet egy országnak két alkotmánya.

Antal Attila Vélemény

Antal Attila: A Nemzeti hitvallás ellentmondásai

Az új alkotmány preambuluma, a Nemzeti hitvallás patetikus, már-már imádságos hangulatban szól a magyar nemzet tagjait összekötő értékekről. A szövegezők minden bizonnyal elhatározták, hogy – merítve az európai preambulumok széles eszköztárából – összefoglalják mindazt, hogy mit jelent és mitől jó magyarnak lenni, mire lehetünk büszkék történelmünkből. Ugyanakkor a preambulum kinyilvánítja az 1989-es alkotmány érvénytelenségét, ami felettébb furcsa, hiszen éppen ennek alapján folyik maga az alkotmányozás – állapítja meg a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója.

Antal Attila Vélemény

Irigyeljék zöld alkotmányunkat!

Azonnali látványos eredményeket hiába várunk, nem fog mindjárt javulni a hazai levegő minősége, ha új alkotmányunk paragrafusait átitatja majd a környezet megóvásának szándéka. Ám hosszabb távon hozzájárulhat ahhoz, hogy egészségesebb környezetben éljünk. Sőt, iránymutató lehet más országok alkotmányai számára is – szögezi le Antal Attila, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója.

Antal Attila Vélemény

Orbán politikai sorsa egyben Magyarország sorsa?

A rendszerváltás óta regnáló kormányok szinte mindegyike küszködött kisebb-nagyobb kockázati „felárral”, ám talán még sosem függött az elmúlt húsz évben Magyarország politikai, gazdasági és persze közjogi szempontból ennyire egyetlen politikai erőtől és annak vezetőjétől. Ez a függőség sokakban alakít ki demokratikus veszélyérzetet, belföldön és külföldön egyaránt - állítja Antal Attila, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója.

hvg.hu Itthon

Mit tesz az Ab a médiatörvénnyel?

A médiatörvény életbe lépését a magyar elnökség első napjára időzítette a kormány, így most a történtektől hangos Európa. Magyarország sem hallgat, kérdés azonban, hogy mit kezd a kifogásolt jogszabállyal az Alkotmánybíróság.

1 2 3
Müller Cecília még mindig nem hajlandó találkozni Hadházy Ákossal

Müller Cecília még mindig nem hajlandó találkozni Hadházy Ákossal

Deaktiváltak egy fontos beállítást a Google Fotókban, külön kérnie kell, ha minden képet el szeretne menteni

Deaktiváltak egy fontos beállítást a Google Fotókban, külön kérnie kell, ha minden képet el szeretne menteni

100-ból 96 esetben téved az arcfelismerő, állítja Detroit rendőrfőnöke

100-ból 96 esetben téved az arcfelismerő, állítja Detroit rendőrfőnöke

Eltűnt egy négyéves kisfiú Révfülöpön – drónok is segítettek a keresésében

Eltűnt egy négyéves kisfiú Révfülöpön – drónok is segítettek a keresésében

Lemészároltak 24 embert egy mexikói drogrehabilitációs központban

Lemészároltak 24 embert egy mexikói drogrehabilitációs központban

Mocsai Lajos lett a Magyar Rektori Konferencia társelnöke

Mocsai Lajos lett a Magyar Rektori Konferencia társelnöke

Alaposan megújult a Volkswagen Tiguan

Alaposan megújult a Volkswagen Tiguan

Hangulatos ízelítőt adott a Ford a visszatérő Broncóhoz

Hangulatos ízelítőt adott a Ford a visszatérő Broncóhoz

A címlapról ajánljuk