#Bankszövetség

Szabó Yvette Gazdaság

Kitört a bankárháború: Demján után a Bankszövetség is megszólalt

A Bankszövetség elnöke a milliárdos üzletemberhez hasonlóan azt hánytorgatja fel a kormánynak, hogy indokolatlanul, sőt esetenként jogsértő módon élvez különleges kedvezményeket egyetlen bankcsoport és annak tulajdonosi köre. Ez pedig a takarékszövetkezetek, a Takarékbank és az FHB. A bankszövetségi levél öt nappal előbb íródott, mint Demján Sándor Orbán Viktornak címzett levele, de csak az után szivárgott ki, hogy az üzletember kitálalt.

hvg.hu Vállalkozás

A GVH atomot dobott a bankokra

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Magyar Bankszövetség (Bankszövetség) – a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. (Bankárképző) közreműködésével – 12 éven át a verseny korlátozására alkalmas módon működtette a „BankAdat” adatbázist, így lehetővé tette a bankok számára, hogy egyedi, üzleti titoknak minősülő, stratégiai adatokat osszanak meg egymással. A jogsértésért összesen 4,015 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH. A Bankszövetség minden fórumon megtámadja a szerinte értelmezhetetlen döntést.

hvg.hu Gazdaság

Autóhiteles? Azonnal törlesszen!

Kimaradhat a kedvező árfolyamú forintosításból, ha nem fizeti az autóhitelét. Az ugyanis csak a rendben fizetőkre vonatkozna. A hátralékosok csak piaci árfolyamon válthatnák át a devizahitelüket. Törvényt szeptember közepére ígérnek.

MTI Gazdaság

Bejelentették az autó- és a személyi hitelek forintosítását

Piaci árfolyamon, de összesen 31 milliárd forintos támogatással forintosítják a devizaalapú személyi és autóhiteleket – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, Budapesten. Az átváltás önkéntes lesz az ügyfelek részéről, és a bankok nem utasíthatják el.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Nem jár kártérítés a Quaestor-károsultaknak a Bankszövetség szerint

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint a quaestoros ügyfelek papírjaira "normál betűmérettel rá volt nyomtatva", hogy sem az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), sem a Befektető-védelmi Alap (Beva) garanciája nem vonatkozik rá. A Fidesz szerint a Quaestor-károsultak kártalanítása csak ideiglenes terhet jelent a pénzügyi szektornak.

MTI Gazdaság

"Csaló brókerek tetteiért nem tartozunk felelősséggel" - Bankszövetség az NGM-egyeztetés után

A Magyar Bankszövetség úgy értékeli, hogy a Quaestor-csoport károsultjainak kártalanításával kapcsolatban már a kiindulópontjaik is egészen mások, mint a kormány elképzelései. A szövetség szerint csaló brókerek tetteiért nem tartozik felelősséggel az egész szektor, amely már így is túlterhelt - közölte Kovács Levente főtitkár a nemzetgazdasági tárcával folytatott egyeztetések után.

MTI Gazdaság

Egyeztet a Bankszövetség Vargáékkal a Quaestor-ügyben

A megbeszélésen a bankok képviselői nem zárkóztak el a brókerbotrány miatt beterjesztett egyes módosításoktól, illetve a Quaestor kártalanítási alap felállítását kezdeményező javaslattól. A Bankszövetség ugyanakkor jelezte a Quaestor-törvénnyel kapcsolatos aggályait.

MTI Gazdaság

Csökkenő bankadó - megszólalt a Magyar Bankszövetség

Remélik, hogy minél hamarabb a konkrét számok és ütemezés tekintetében is megszületik a végleges megállapodás a bankadó fokozatos kivezetéséről, illetve az európai uniós országok átlagos szintjére való csökkentéséről - közölte Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke.

HVG/MTI Gazdaság

Rogán: Agresszív nyomásgyakorlást folytat a bankszövetség

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a bankszövetség "agresszív módszerekkel" gyakorol nyomást a köztársasági elnökre. A bankszövetség azt kérte Ádertől, hogy ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.

MTI Gazdaság

Kért valamit Ádertől a bankszövetség

A Magyar Bankszövetség azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra. A Fidesz szerint a bankszövetség "agresszív módon próbált nyomást gyakorolni a köztársasági elnökre".

hvg.hu Gazdaság

A kormány visszaszólt a Bankszövetségnek

A kormány szűkszavú közleményt adott ki azután, hogy a Bankszövetség főtitkára jegyzetet adott ki, amelyben arról ír, hogy a devizahitelesek mentőcsomagját az egész társadalom fogja megszenvedni.

hvg.hu Gazdaság

A forinthiteleseket is védené a Bankszövetség

A Bankszövetség elnöksége reméli, hogy olyan jogszabály születik a devizahitelesekkel kapcsolatban, ami figyelembe veszi az ország gazdasági teljesítményében kulcsszerepet játszó pénzügyi szektor teherbíró képességét, és amely méltányosan kezeli a forinthitelesek érdekeit, nem hozva őket kedvezőtlenebb helyzetbe a devizahiteleseknél.

MTI Gazdaság

LMP: a kormány a bankszövetség oldalára állt

A kormánypártiak még tárgyalni sem hajlandóak a devizaalapú hitelezés megtiltásáról, illetve arról, hogy ne lehessen végrehajtást kezdeményezni közjegyzői okirat alapján - mondta Schiffer András.

MTI Gazdaság

Rogán a 310 forintos euróról: ez így normális

Akár 500 millió forintos bírsággal is sújthatnák az ingyenes készpénzfelvétel szabályait megszegő bankokat a Fidesz frakcióvezetőjének tervei szerint. Rogán a forint beszakadásáról azt mondta, csak a szokásos "januári árfolyam-ingadozásról" van szó, Gyurcsányról és Bajnairól is ejtett néhány szót, és a hajléktalanok V. kerületi elhelyezéséről is beszélt.

1 2 3 4 5 6 7
10
Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Videó: percekig ütötte egymást két férfi a tápiószelei családsegítő központban

Videó: percekig ütötte egymást két férfi a tápiószelei családsegítő központban

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

Sokadszorra költöznek, most Aranyparádén vitték a fáraókat új múzeumukba

Sokadszorra költöznek, most Aranyparádén vitték a fáraókat új múzeumukba

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Volt pozitív hatása is a világjárványnak: elcsendesültek az óceánok

Volt pozitív hatása is a világjárványnak: elcsendesültek az óceánok

A címlapról ajánljuk