#Benedek Tibor

Simon Andrea Sport

„Szerintem ezt az érzést a sírba viszem”

Negyvenöt évesen is álmodik arról, hogy Kemény Dénes hívja az olimpiára. De erre már csak akkor lesz lehetősége, ha ő nyeri a megüresedett szövetségi kapitányi posztot. Vincze Balázs, volt válogatott vízilabdázó, a Szeged kupagyőztes edzője győzelemről, elmulasztott esélyekről, és arról, mit tenne meg a kapitányságért és mit nem.

Csurka Gergely Csapatsportok

Benedek-indulás: megnyitott a harcosok klubja

Egy győzelem az újjáépülő románok ellen, egy pedig a komplett csapattal felvonuló olimpiai ezüstérmes olaszokkal szemben – amikor januárban kiírják a kapitányi posztra a pályázatot, Benedek Tibor épp két, „saját kezűleg” levezényelt győzelemmel írhat be többet a kandidálásba, mint bárki más az esetleges jelentkezők közül. És nem kizárt, hogy épp ez fog dönteni.

MTI Sport

"Jó kezdet volt" - Simán nyert a férfi vízilabda-válogatott Nagyváradon

Győzelemmel kezdte szereplését a 2012/13-as Világligában az átalakított és megfiatalított magyar férfi vízilabda-válogatott, amely Nagyváradon diadalmaskodott szerdán a román nemzeti együttes felett az európai C selejtezőcsoportban. Benedek Tibor megbízott szövetségi kapitány szerint lelkesen, magabiztosan játszott a csapat.

Csurka Gergely Csapatsportok

Főszerepben: Benedek (Tibor)

Na, ilyen sem volt még. Tulajdonképpen már nincs meg a régi kapitány, de azért mégis ott ül a háttérben, viszont új sincs, a segítője lép előre – és közben mindenki azt duruzsolja, hogy ennek kellene lennie a végleges megoldásnak. Fogjuk fel a sport szépségének, hogy száz év után is képes valami újat produkálni a magyar vízilabda. Szerda délután és szombat délben ugyanis hivatalos meccseket – Világliga-selejtezők – vív a válogatott Benedek Tibor vezetésével, zárójelben megjelenő Kemény Dénessel, megannyi ifjú pólóssal a fedélzeten.

Vajna Tamás Csapatsportok

Kemény Dénes: "Tibi az edző, én csak a kapitány vagyok"

A londoni olimpia után tökéletesen átalakuló, Kemény Dénes felügyeletével, de Benedek Tibor vezényletével készülő magyar pólóválogatott a héten Romániával és Olaszországgal játszik meccset a Világligában. A hvg.hu a 17 tagú keret első edzésnapján járt a Komjádiban.

MTI Sport

A 85 éves Gyarmati Dezső egyetért Keménnyel

Kedden lesz 85 esztendős Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, mesteredző. A világ legnagyobbjának tartott vizilabdázója egyetért Kemény Dénes döntésével miszerint az év végétől nem folytatja a kapitánykodást, és úgy véli, hogy az új magyar válogatott meg is nyerheti a 2014-es hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

MTI Sport

Kemény Dénes keretet hirdetett a Világliga mérkőzésekre

Kemény Dénes, az év végéig hivatalban levő szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta a magyar férfi vízilabda-válogatott két idei Világliga-mérkőzésére meghívott játékosok listáját, amelyet már lehetséges utódjával, a korábban mellette segédkező Benedek Tiborral konzultálva alakított ki.

hvg.hu Sport

Teljes tisztújítás lesz a magyar vízilabdásoknál

Az év végéig teljes tisztújítás lesz a magyar vízilabdasport irányításának minden szintjén. Az elnökség mandátuma lejár, miként a vezető tisztségviselőké, beleértve az elnökség időtartamára kinevezett kapitányokat is - olvasható a magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldalának, a vlv.hu összeállításában.

MTI Sport

Benedek mindent megtesz, hogy kapitány maradjon

"Az elnökség választ, de minden lehetőséget megragadok, hogy én kapjam meg az esélyt - mondta Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott ideiglenes szakvezetője a köztévé reggeli műsorában.

hvg.hu Sport

Benedek és Mátéfalvy ugrik be Kemény Dénes helyére

Kemény Dénes lemondásával a férfi vízilabda-válogatottat ideiglenesen Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba veszi át - közölte a Magyar Vízilabda Szövetség. Új kapitányt december előtt nem választ a szövetség.

hvg.hu Sport

Benedek Tibor végleg visszavonul

A csúcson fejezi be játékos-pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok, Benedek Tibor. A válogatottságot a pekingi olimpiai dobogó legmagasabb fokán zárta, most újdonsült olasz bajnokként a klubszerepléstől is búcsúzik - olvasható a magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos honlapján közzétett interjúban. A magyar pólós egyelőre nem dolgozta fel lelkileg a váltást, és a jövőben is szeretne a sportág közelében maradni.

hvg.hu Sport

Index: Benedek kiakadt a zsidó- és cigánygén-vizsgálaton

Sokkolta a Nagy Gén Kft. nevű diagnosztikai cég cigány- és zsidógén-vizsgálati botránya Bendek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, aki mint kiderült, résztulajdonosa is a cégnek - írja az Index. A sportoló most elhatárolta magát a vállalat tevékenységétől és ki is száll a vállalkozásból.

Simon Andrea Sport

Kiss Gergely: "mindannyian köptünk epét edzés végén"

Kilencévesen olimpiai bajnok akart lenni, mára túlteljesítette a tervet. A háromszoros aranyérmes Kiss Gergely a vízilabda egyik legnagyobb alakja lett, mindegyik olimpiai fináléjában gólokat lőtt. Peking után többekkel együtt ideiglenesen visszamondta a válogatottságot. Most újra a régi alázattal dolgozik - Londonban is megy a bal.

hvg.hu Sport

Benedek: vigyázzunk, a NeoCitran is doppingszernek minősül

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdásunk, Benedek Tibor legutóbb nem játszott csapata, az olasz Pro Recco mérkőzésén. A vlv.hu-nak elmondta, az este ivott NeoCitran miatt, amely mint kiderült, egy éve doppingszernek minősül.

MTI Sport

Kásásék megverték a Vasast

Budapesten is diadalmaskodni tudott az olasz Pro Recco együttese a magyar bajnok Vasas ellen a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a címvédő itáliai együttes 3 gólos előny birtokában várhatja az április 22-i visszavágót.

MTI Sport

Kásás és Benedek a Vasas ellen

A Vasas férfi vízilabdacsapata a lehetséges három rivális közül a legerősebbet, az olasz Pro Reccót kapta az Euroliga szerdai negyeddöntős sorsolásán – adta hírül a válogatott honlapja.

1 2 3 4 5 6
Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

A címlapról ajánljuk