#Czeizel Endre

Szentgyörgyi Rita, Dobszay János Itthon

Czeizel Barbara: Abban a pillanatban felállok, hogy politikai nyomás nehezedik rám

"Szellemi nagysága, egyedi szeretete mellett sok előnyét nem éreztük annak, hogy Czeizel Endre az apánk" - mondja Czeizel Barbara korai fejlesztésért felelős miniszteri biztos, akit saját bevallása szerint két bátyja nevelt fel. A szakember 25 évig lobbizott a számára fontos területért, de Balog Zoltánig hiába.

Hercsel Adél Élet+Stílus

Pénzkidobás vagy létszükséglet? – Kell-e nekünk terhesvitamin?

Czeizel Endre hiába végezte el a mai napig legátfogóbb és legmeggyőzőbb vizsgálatokat arról, hogy a várandós nőknek milyen vitaminokra, nyomelemekre és ásványi anyagokra van szüksége, és lett világhírű mindezzel, manapság egyre több tanulmány lát napvilágot a szaklapokban arról, hogy felesleges drága magzatvédő vitaminokra költeni. Magyar szakértők segítségével teremtettünk rendet a káoszban.

hvg.hu Nagyítás

Fékezhetetlen Sziget-sztárok és robbanás a hét képein

A héten Robbie Williams koncertjével startolt a Sziget Fesztivál, az Ozoráról pedig egyszerűen nem akartak hazamenni a mulatni vágyók. Megnyíltak a tranzitzónák a pályaudvaroknál, az észak-kínai Tiencsin városát hatalmas robbanás rázta meg, Isztambulban pedig valószínűleg az Iszlám Állam követett el robbantásos merényletet. A hőség továbbra is tart, de legalább nézhettünk csillaghullást szerda éjszaka. A hét legfontosabb eseményei képekben.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Czeizel Endre: „Nem feltétlenül az okos emberekből lesznek a géniuszok”

Évtizedekig zsenik családfáját kutatta, genetikai jellemzőiket, életüket tanulmányozta. Hogy mitől voltak korszakokon átívelő művek alkotói. Az augusztus 10-én elhunyt orvos-genetikussal júliusban többek között arról beszélgettünk, mi lehetett volna, ha például Petőfi Sándor tovább élhet, vagy ha József Attila megházasodik.

MTI / hvg.hu Itthon

Meghalt Czeizel Endre

80 éves korában hétfőn hajnalban elhunyt az orvos-genetikus Czeizel Endre.

hvg.hu Itthon

Figyelmeztette a MOK etikai bizottsága Czeizel Endrét

Czeizel Endre a mesterséges megtermékenyítés magyarországi gyakorlatát illette kritikával, ezért most figyelmeztette őt a MOK etikai bizottsága. A genetikus professzor fenntartja véleményét, szerinte Magyarországon nem tartják be a nemzetközi szabályokat.

Molnár Barbara Itthon

"Sokszor érzem úgy, hogy csődöt mondtam" – Interjú Czeizel Endre orvos-genetikussal

A nevéhez fűződő családtervezési, felvilágosító és kutatási programokat leállították, az ezekre létrehozott intézményrendszert leépítették, az általa szorgalmazott magzatvédő vitaminokat pedig a világ számos országában ma sokkal nagyobb arányban alkalmazzák, mint Magyarországon. Nincs tanítványa, aki folytatná a munkáját, ezért a több mint 30 ezer babának a világrajövetelében segítséget nyújtó Czeizel Endre mélységesen csalódott az életműve sorsa miatt. A népszerű orvos-genetikus professzor annak ellenére új könyvön dolgozik és rendel, hogy tavaly leukémiát diagnosztizáltak nála, és jelenleg is kemoterápiás kezelést kap.

hvg.hu Itthon

Czeizel Endre leukémiás

Leukémiát diagnosztizáltak Czeizel Endrénél – írja a Hír24. Az orvos-genetikust egy évvel ezelőtt prosztatarák miatt operálták meg.

MTI Itthon

Jeszenszky jelenlétében szedték ízekre állításait

A romaemancipáció egy generáció alatt végbemehet, ha mindenki, így a politika, az érintettek és a helyi közösségek megteszik a magukét ennek érdekében - mondta Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány külügyminisztere, jelenlegi oslói nagykövet a Roma Club Alapítvány első nyilvános konzultációján Budapesten szerdán. Jeszenszky bocsánatot kért, a jegyzetében szereplő, saját bevallása szerint a Wikipediáról is gyűjtött állítások tudományos megalapozottságát pedig a rendezvényen több kutató is cáfolta.

hvg.hu Plázs

Czeizel: nem baj, ha a szülők előre tudják a baba nemét

Az Európa Tanács javaslata szerint, az orvosoknak tilos lenne megmondani a születendő gyermek nemét, ezzel akarják ugyanis csökkenteni az abortuszok számát. Czeizel Endre orvosgenetikus szerint Magyarországon nincs szükség ilyen szabályozásra, amely szerinte nem csökkentené az abortuszok számát.

1 2
Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

A címlapról ajánljuk