#Déli Áramlat

Kovács Gábor Gazdaság

Orbán két illiberális barátja beindította a Magyarországot célzó gázfolyosót

Putyin és Erdogan részvételével ünnepélyesen átadták a Törökországot Oroszországgal összekötő Török Áramlat gázvezetéket. A Déli Áramlat hamvaiból született vezeték célja Magyarország és azon keresztül Nyugat-Európa, de ehhez még meg kell építeni európai ágát, a Balkáni Áramlatot. Amire az EU környezetbarát fordulata és az ukrán tranzitszerződés megújítása mellett a világon semmi szükség.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a szemünk előtt megjelent az űrvasút felcsúti leágazása

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: az MNB alapítványai még gazdagabbak lettek, Budapest pedig talán szegényebb egy állomással; végre, végre, meglesz a felcsúti kisvasút, és jön az űrvonat is (állítólag); remek hír, hogy Kossuth-díjat kapnak a Saul fia alkotói, a legfőbb ügyész pedig rendesen ebédel, és ez fontos.

hvg.hu Gazdaság

Minek a Török Áramlat, ha az ukrán cső még mindig elérhető?

Az egész Déli Áramlat koncepció (ahogyan annak bukása után a balkáni nyomvonalról álmodozó Török Áramlat elképzelés is) abból az alapállásból született, hogy az orosz gázt Ukrajnát elkerülve kellene Közép-Kelet Európába juttatni. De mi van, ha meg lehet egyezni az ukránokkal?

MTI Itthon

Ilyen, ha Orbán egy orosz lapnak ad interjút

Orbán Viktor nem akar olyan Európában élni, amely "hidegháborút vezet Oroszország ellen", és egyelőre nem félti a kárpátaljai magyarokat az "ukrán nacionalizmustól" – mondta a magyar miniszterelnök a Kommerszantnak adott interjúban. Arról is megkérdezték, Törökország- vagy Oroszország-típusú illiberális állam kiépítésére törekszik-e, amire nem adott egyértelmű választ. Orbán az orosz lapnak azt mondta, hogy "nincs szükség a magyar biztonságpolitikában különösebb lépésekre", mert Moszkva nem jelent fenyegetést.

hvg.hu Gazdaság

Jöhet a Tesla a Déli Áramlat helyett, Putyinnak mi prezentálhattuk

Magyarország a Déli Áramlat lefújása után a hazai kezdeményezésű Tesla projekt keretében importálhatna orosz gázt 2018 után – írta a Világgazdaság, amely szerint a projekt részben a Déli Áramlat terveire alapozna. A VG úgy tudja, hamarosan intenzív tárgyalássorozat indul a Tesla érdekében, az első fontos megbeszélés hétfőn lesz.

MTI Vélemény

Orosz lapok: Putyin szövetségest talált Európában

Rendkívül sikeresen zajlottak az orosz-magyar magas szintű tárgyalások, Oroszország és Magyarország megegyezett a gázról a szankciók ellenére, Putyin szövetségest talált Európában – emelték ki szerdán az orosz államfő budapesti látogatását értékelő orosz televíziós és lapkommentárok.

hvg.hu Itthon

Szijjártó: "semmilyen jogi eszköze nem maradt a kormánynak"

Újradinamizálnák az orosz-magyar kereskedelmi kapcsolatokat, a Putyinnal való találkozáskor napirenden lesznek az energiabiztonsági kérdések, a Roszatomban megbízik a kormány, a kitiltási ügyben pedig már nem maradt jogi lehetőség, úgyhogy inkább lezártnak tekintik az ügyet – többek között erről beszélt a külgazdasági és külügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

hvg.hu Vállalkozás

Déli Áramlat: az olaszokat már ki is fizették

Az Eni, az olasz energetikai óriás megvált érdekeltségétől a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséhez fűződő projektben. A cégcsoporttól a Gazprom vásárolta meg a South Stream Transport holdingvállalat 20 százalékos tulajdonrészét.

hvg.hu Gazdaság

Annyi minden történt idén, hogy csak kapkodtuk a fejünket

Lett euró, német minimálbér, olajár, Déli Áramlat, kakaskodó oligarchák által kirobbantott bolgár bankválság, államcsőd, rubel, megint a görögök, ebolajárvány, uniós gazdasági ösztönző csomag, kínai és japán növekedési gondok, banki gigabírság. Többek között ezekről is szólt 2014 a nemzetközi gazdaságban.

MTI Világ

A leállított Déli Áramlatról továbbra is tárgyalnak az oroszok

A bolgár energiaügyi miniszter vezetésével küldöttség utazik pénteken Moszkvába, hogy tárgyaljon a Déli Áramlat gázvezeték építésének megkezdéséről, amit orosz részről szóban néhány hete leállítottak - közölte a Ria Novosztyi orosz hírszolgálat szerdán. Eközben orosz lapértesülés szerint a gázcsőgyártó cégek továbbra is szállítják Bulgáriába a Déli Áramlat Fekete-tenger alatt húzódó első szakaszához a csöveket.

HVG Gazdaság

Kik buknak a Déli Áramlat lefújása miatt?

Százmilliárdos megrendeléstől esett el a gázvezeték-építésben piacvezető, hatalomközeli vállalkozásként ismert Olajterv-csoport. Ez a cég építhette volna ugyanis a múlt héten Putyin orosz elnök által lefújt Déli Áramlat gázcső hazai, mintegy 200 kilométeres szakaszát – derül ki a HVG írásából.

MTI Gazdaság

Medvegyev: objektív okokból fagyasztottuk be a Déli Áramlatot

Az orosz kormányfő elismerte, hogy a rubel értékvesztése "zsebbe vágó" kérdés a lakosság számára, de óvott a hisztériakeltéstől és türelemre intette az embereket. Medvegyev szomorúnak nevezte a Déli Áramlattal történteket, azt mondta, hogy a terv megvalósítását objektív okokból fagyasztották be, majd hozzátette: döntés született arról, hogy attól Moszkva eláll.

MTI Gazdaság

Kiderült, Magyarország miért nem írta alá a nyilatkozatot a Déli Áramlatról

Magyarország nem írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben a Déli Áramlat által érintett tagállamok arra kérték az Európai Bizottságot, hogy miután egyelőre nem hivatalos a bejelentés a gázvezeték építésének leállításáról, tisztázza Moszkvával a kialakult helyzetet. A Miniszterelnökség szerint csak holnap tárgyalnak a kérdésről.

MTI Gazdaság

Nem szóltak az EU-nak, hogy az oroszok lefújták a Déli Áramlatot

Az Európai Bizottságot az orosz fél semmilyen hivatalos csatornán nem értesítette, hogy letesz a Déli Áramlat megépítéséről, a döntésről Brüsszel csak a sajtóból értesült - közölte kedden, az Európai Unió energiaügyi minisztereinek tanácskozását követően Maros Sefcovic, a brüsszeli testület energiaunióért felelős alelnöke.

1 2 3 4 5 6 7
10
Putyin és Biden is mondta a magáét, de elbeszéltek egymás mellett

Putyin és Biden is mondta a magáét, de elbeszéltek egymás mellett

Játszhat bármilyen bravúrosan a magyar csapat, Orbán Viktor nem tud leállni a kivilágítással

Játszhat bármilyen bravúrosan a magyar csapat, Orbán Viktor nem tud leállni a kivilágítással

Izgalmas lett a svéd-lengyel vége, a spanyolok kiütéssel mentek tovább

Izgalmas lett a svéd-lengyel vége, a spanyolok kiütéssel mentek tovább

Évente emlékeztető oltást kaphatnak a koronavírus által leginkább veszélyeztetett emberek

Évente emlékeztető oltást kaphatnak a koronavírus által leginkább veszélyeztetett emberek

Nápolyban futott egymással össze a NER kedvenc jachtja és magánrepülője

Nápolyban futott egymással össze a NER kedvenc jachtja és magánrepülője

A DTM hőskorszakába repít vissza ez az alig használt eladó Mercedes

A DTM hőskorszakába repít vissza ez az alig használt eladó Mercedes

Hőségriasztás: a BKK 40 hektoliter vizet oszt szét

Hőségriasztás: a BKK 40 hektoliter vizet oszt szét

Drágábban adhatja a földgázt Európának a Gazprom

Drágábban adhatja a földgázt Európának a Gazprom

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával