MTI/hvg.hu Itthon

Washingtoni iroda képviseli a magyar államot a Sláger-Danubius-ügyben

Az amerikai Arnold&Porter LLP ügyvédi iroda képviseli több mint félmilliárd forintért a magyar államot a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja előtt zajló választottbírósági eljárásban az egykori Sláger és Danubius rádiók ügyében - a februárban született döntés a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

M. László Ferenc Itthon

Nagyon szereti a Nyerges-közeli rádiókat a Szerencsejáték Zrt.

A kormányzati kampánypénzek és állami cégek rádiós reklámköltéseinek közel fele a fideszesként elkönyvelt nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt rádiójához, a Class FM-hez folyik be már a második éve. A legnagyobb állami reklámozó, a Szerencsejáték Zrt. rádiós reklámkiadásainak 82 százalékát, 580 millió forintot költött tavaly a Danubius egykori frekvenciáján sugárzó rádióra. Közben a vetélytárs, a Székely Gábor volt SZDSZ-es politikus tulajdonába került Neo FM nagy bajban van, ha nem rendezi a díjtartozásait a Médiatanács felé, napokon belül lekapcsolhatják. A Sláger utódja idén egyetlen fillér állami reklámpénzt nem kapott. Közben a médiahatóság teljesen átírta a 2009-ben politikai botrányok közepette készült szerződést a két rádióval, jelentősen csökkentve a fizetendő éves díjukat.

hvg.hu Itthon

Magyarországot perli a Danubius és a Sláger tulajdonosa

Beperelte Magyarországot a Sláger és a Danubius Rádió tulajdonosa, az indianapolisi Emmis International Holding, az Emmis Communications Corporation tagja, valamint a Bermudán bejegyzett Accession Mezzanine Capital kockázati tőkealap.

MTI Világ

Visszautasította a Sláger és a Danubius keresetét Washington

Visszautasította a Sláger és a Danubius rádió tulajdonosai által Magyarország ellen benyújtott kereseti kérelem nyilvántartásba vételét a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) - tájékoztatott a magyar állam képviseletét ellátó Arnold & Porter LCC ügyvédi iroda.

MTI Itthon

Class FM: nincs veszélyben a sugárzási jog

A Class FM érvényes műsorszolgáltatási szerződéssel rendelkezik, sugárzási joga nincs veszélyben - így kommentálta Turi Árpád, a rádió vezérigazgatója a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdai, a frekvenciapályázatokat érintő döntését.

MTI Itthon

A Sláger keresetét elutasította, a Danubiusénak részben helyt adott az LB

A kereskedelmi rádiók frekvenciapályázata kapcsán szerdán két eltérő felülvizsgálati döntést hozott a Legfelsőbb Bíróság (LB): a Sláger Rádió keresetét - a jogerős ítéletet megváltoztatva - teljes egészében elutasította, a Danubius Rádió esetében azonban hatályában fenntartotta a keresetnek részben helyt adó jogerős ítéletet. A döntés a Class FM és a Neo FM sugárzási jogát nem érinti.

Gazdaság

Perel a Sláger és a Danubius tulajdonosa

Sikertelenül zárult a magyar állam, valamint a Sláger Rádió és a Danubius Rádió tulajdonosai közötti peren kívüli megegyezésre szánt kötelező konzultációs időszak - írja az e heti Figyelő.

hvg.hu Gazdaság

Sláger-per: a magyar állam külföldi vagyonán is behajtatható a kártérítés – interjú

A Danubius és a Sláger rádió amerikai tulajdonosai biztosak abban, hogy a Világbank beruházási döntőbírósága (ICSID) el fogja fogadni kártérítési követelésüket a magyar állammal szemben – mondja a hvg.hu-nak adott interjújában Michael McNutt, a Danubiust tulajdonló amerikai Mezzanine Capital Management képviselője. A per januárban kezdődhet, ha addig nem sikerül peren kívül megegyezniük a feleknek.

MTI Itthon

Törvénytelenül bántak el a Sláger Rádióval

Jogerősen pert nyert a Danubius Rádió és a Sláger Rádió az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen - közölte a rádiókat képviselő ügyvédi iroda vezetője, Szecskay András szerdán az MTI-vel. A bíróság nem kötelezhette az ORTT-t a szerződések felmondására, de az indoklásokban megállapította, hogy - mivel a szerződést nem lehetett volna megkötni - a médiahatóságnak kötelessége felmondani az FM1-gyel és az Advenio Zrt.-vel kötött szerződéseket. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokon eljárt Fővárosi Bíróság ítéleteit mind a Sláger Rádió, mind a Danubius Rádió tekintetében. Az ORTT felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz.

hvg.hu Vélemény

Véges a frekvenciaosztogatók hatalma

Ha politikusi döntések szabályozzák a főáramú tömegmédia piacát a nézők illetve a hallgatók ítélete helyett, annak a vége rendszerint egy panamabűzös történet. Ha az útépítésnél, közüzem-és közlekedésfejlesztésnél, általában a hatalom által döntésre vitt tendereknél ez van mifelénk, ugyan mitől lenne pont ez másként? De van egy jó hírünk: míg a sztrádát és völgyhidat nem lehet felvinni az önszabályozó világhálóra, a rádió-és tévécsatornákat előbb-utóbb igen. Talán még ebben az évtizedben. Ezzel a médiacenzoroknak befellegzik.

hvg.hu Itthon

Médiajogász: fel kell bontani a jogszerűtlen rádiós szerződéseket

A jogsértő pályázat eredményeként született szerződéseket fel kell bontani - mondta Bayer Judit médiajogász az MTI érdeklődésére szerdán annak kapcsán, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) nem jogerősen kimondta: jogsértő volt, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly őszi frekvenciapályázatán a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot.

hvg.hu Itthon

Jogsértően pályáztatta az ORTT a kereskedelmi rádiókat

Jogsértő volt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly őszi frekvenciapályázata, melynek eredményeként a Sláger és a Danubius helyett a Neo FM és a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot - mondta ki a Fővárosi Bíróság (FB) kedden kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében.

hvg.hu Itthon

Januárra napolták el a Danubius-per tárgyalását

Az alig húszperces első tárgyalás végén a Fővárosi Bíróság csütörtökön január 5-ére tűzte ki annak a pernek a következő fordulóját, amelyet az egykori Danubius Rádió tulajdonosa indított a médiahatóság ellen, a korábban általa használt frekvencia október végi odaítélése kapcsán.

hvg.hu Itthon

Kezdődik a Sláger- és a Danubius-per

Ma kezdődnek a Fővárosi Bíróságon (FB) azok a perek, amelyekben a két országos kereskedelmi rádiós koncesszió birtokosa támadja azt az eljárást, amelyben a médiahatóság idén ősszel másoknak ítélte a két jogosultságot.

hvg.hu Itthon

A Neo FM felháborítónak tartja a Sláger kampányát

Nyílt levélben válaszoltak az október végén országos rádiófrekvenciát nyert Neo FM képviselői csütörtökön annak a kilenc nagykövetnek, akik egy hónappal ezelőtt közös nyilatkozatban kifogásolták a magyarországi "nem transzparens viselkedést". A levélírók szerint felháborító, hogy a többszörösen jogsértő Sláger Rádió a sajtószabadság védelmezőjeként tünteti fel magát.

hvg.hu Világ

Az amerikai képviselőház elítélte az ORTT döntéseit

Az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselőház kedden nem kötelező érvényű határozatban ítélte el a magyar Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) legutóbbi rádiós műsorszolgáltatási döntéseit, egyben a jogállamiság tiszteletben tartására ösztönzi Magyarországot.

hvg.hu Itthon

Nem adja fel a Danubius Rádió

Hiába vesztette el frekvenciáját, a Danubius Rádió vezetősége nem hagyja veszni a márkát. A Sláger Rádió a múlt héten adta fel, az amerikai tulajdonos kivonul Magyarországról.

1 2 3
Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina klinikai tesztjében

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina klinikai tesztjében

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Pénteken felbolydul Budapest közlekedése

Pénteken felbolydul Budapest közlekedése

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Szlávik: Ha két dolgot betartunk, szinte nulla a megfertőződés esélye

Szlávik: Ha két dolgot betartunk, szinte nulla a megfertőződés esélye

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Vasárnap óraátállítás: a bécsi gyors már a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról

Vasárnap óraátállítás: a bécsi gyors már a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról

A címlapról ajánljuk