NR Kult

Négy vadonatúj Bowie-dal a neten

A számok az idén márciusban megjelent The Next Day kibővített, háromlemezes újrakiadásán szerepelnek majd. Egy vadonatúj remix is készült.

NR Kult

David Bowie hoppon maradt

Hat díjra is jelölték, de egyet sem nyert a veterán popsztár a menő angol popmagazin díjkiosztóján.

NR Kult

A rock a fiataloké? Dehogy!

Bár a pop továbbra is a tinédzserek és a fiatal felnőttek játszótere, idén is támadásba lendült néhány úgynevezett nagy öreg (van, aki kifejezetten váratlanul), hogy bebizonyítsa, létezik arany alkony a könnyűzenében.

hvg.hu Kult

Magyar könyvet nem olvas David Bowie

A kanadai Ontarióban kiállítást nyílt az idén visszatért legenda kedvenc olvasnivalóiból, adja hírül a brit New Musical Express. Bár az ehhez hasonló listákon időnként feltűnik egy-egy magyar szerző, Bowie olvasmányai között nem találtunk illyet.

NR Kult

Tudják, miről szólt az internet hétfő este?

Titokzatos, egyben tökéletesen szervezett pr-kampánnyal vezette fel új dalának premierjét a kétezres évek egyik intellektuális fétiszenekara, az Arcade Fire. Tanítani való, profi-gerilla kommunikáció és marketing 2013-ból.

MTI Kult

Meghalt Trevor Bolder, világklasszis basszusgitáros

Hatvankét éves korában rákban meghalt Trevor Bolder basszusgitáros, a Uriah Heep brit hard rock együttes tagja, aki a hetvenes években David Bowie kísérőzenekara, a Spiders From Mars basszusgitárosa volt.

MTI Kult

Videó: visszakerült David Bowie botrányos klipje a YouTube-ra

Alig pár órával azután, hogy megjelent a portálon, törölte az oldalról, majd később korhatáros ajánlással visszatette a YouTube David Bowie új klipjét, amelyben a világhírű zenész prófétaként látható Gary Oldman és Marion Cotillard oldalán.

MTI Kult

Letörölték David Bowie új klipjét a YouTube-ról

Alig pár órával azután, hogy megjelent a portálon, törölte az oldalról a YouTube David Bowie új klipjét, amelyben a világhírű zenész prófétaként látható Gary Oldman és Marion Cotillard oldalán.

MTI Shake

David Bowie robbantott új számával

David Bowie új száma a brit kislemez eladási lista első tíz helyezettje közé került: a brit énekes egy évtizedes szünet után rukkolt elő a Where Are We Now? című dallal.

MTI Kult

David Bowie visszatért - videó

Évtizedes szünet után, 66. születésnapján új számmal jelentkezett David Bowie: a brit énekes kedden jelentette be Where Are We Now? című dalának kiadását.

MTI Kult

Jövő márciusban nyílik a nagy David Bowie-kiállítás Londonban

Ziggy Stardust, azaz David Bowie földönkívüli "alteregójának" kosztümje is szerepel azon háromszáz kiállítási tárgy között, amelyek segítségével az angol zenész, színész, zenei producer és zeneszerző öt évtizeden átívelő pályafutását mutatják be a szervezők a londoni Victoria és Albert Múzeum időszaki tárlatán.

Lukács Andrea Plázs

Hét dolog, ami régen ciki volt, de most nagyon szexi

A popkultúrának és a used looknak köszönhetően van pár dolog, ami miatt lehet, hogy kisiskolásként még csúnyán elnáspángoltak volna minket, ha máshogy nem is, de verbálisan biztosan. Most viszont kifejezetten trendi, sőt, dögös.

Lukács Andrea Shake

„Romboló seggfejek hordájává váltunk”

A 25 évvel ezelőtti atomkatasztrófa művészeket és énekeseket is megihletett. Utánajártunk, milyen „rádióaktív” dalszerzemények születtek Csernobil hatására.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk