MTI Itthon

Domokos azt sem tudja, mi ellen vizsgálódik az ÁSZ?

Bár Domokos László szerint az általa vezetett Állami Számvevőszék eljárást folytat Esztergom önkormányzata ellen adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása miatt, Tétényi Éva független polgármester azt mondta, hogy az eljárást már megszüntették.

hvg.hu Gazdaság

Kósa: "hol a lé?"

Alig tudni valamit arról, hogy az önkormányzatok hogyan gazdálkodnak a rájuk bízott vagyonnal, a jelenlegi elszámolási rendszer ugyanis erről nem ad elég információt - mondta el közös sajtótájékoztatóján Domokos László az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke és Kósa Lajos debreceni polgármester. Éppen ezért megkezdik a felkészülést egy új típusú elszámolási rendszer bevezetésére.

hvg.hu Gazdaság

Még nem látszik, milyen nyugdíjrendszert akar a kormány

Helyeselte a magán-nyugdíjpénztári rendszer megszüntetését az ÁSZ elnöke és a nyugdíjbiztosító főigazgatója egy csütörtöki konferencián. A nyugdíjrendszer jövőjével kapcsolatos konkrét tervekről azonban kevés szó esett.

hvg.hu Gazdaság

BKV-agónia: összeomlás vagy összeomlás

Egyre kevésbé valószínű, hogy a fővárosi közlekedési vállalat megmenthető. Ha a január 27-ig esedékes, 8,9 milliárd forintos hitelfizetési kötelezettséget sikerül is kinyögni, a BKV-nak pár hónapon belül a fizetési, majd a műszaki, végül a jogi csődből is meg kellene menekülnie.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Megtisztulást hozhat a gazdasági válság?

Most dől el, hogy képes-e az ország a jogilag deklarált függetlenségnek tartalmat adni mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke egy interjúban. A krízis eredményeképpen akár fejlődőképes társadalom is létrejöhet Domokos szerint.

hvg.hu Gazdaság

Amelyik megyének kórháza van, az mind bajba került

Békés kivételével az összes megye és a megyei jogú városok fele működési hiánnyal küzd. 2007 és 2010 között két és félszeresére nőtt a középszintű önkormányzatok adóssága. Ilyen felmérés még nem volt - az önkormányzatok napi szintű, aktuális pénzügyi állapotáról eddig még nem született egységes kép. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) most elkészítette.

MTI Gazdaság

Budai Gyula fogást keres az MNB-n

Domokos Lászlóval, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökével tárgyalt kedden Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos elsősorban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerződéskötési gyakorlatának ügyében.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Nekiment az ÁSZ a költségvetésnek

A Nemzetgazdasági Minisztérium felelősségére mutat rá az Állami Számvevőszék a jövő évi költségvetési törvényjavaslat hiányos előkészítésével kapcsolatban. A közvetlen központi kormányzati bevételek 96,5 százaléka nincs háttérszámításokkal, helyenként jogszabályokkal megalapozva.

MTI Itthon

Hiányosságokat talált az ÁSZ a főváros elszámolásaiban

A fővárosi fejlesztések kockázatait, a források szűkülését, a ppp-konstrukciók előnytelenségét, a belső kontroll működésének hiányosságait, továbbá a közútfenntartással kapcsolatos szerződések célszerűtlen elszámolási gyakorlatát állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) abban a jelentésben, amelyet a fővárosi önkormányzat 2007 és 2010 közötti költségvetési és pénzügyi egyensúlyi helyzetének elemzéséről, a költségvetés-tervezés és a zárszámadás-készítés folyamatában kialakított belső kontrollok működéséről készített.

MTI Gazdaság

Domokos: hatalmas összegek spórolhatók meg a közpénzből

Hatalmas összegek spórolhatók meg, ha az államnak sikerül visszavenni azokat a feladatokat, amelyek ellátására képes lenne, de eddig külső cégekre bízta – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ szerint rendben volt a 2010-es költségvetés

A 2010-es költségvetés az év második felében meghozott intézkedések következtében egy kézben tartott büdzsé volt, a hiányszám hozzávetőlegesen a tervezettnek megfelelően alakult - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a tavalyi zárszámadásról szóló parlamenti vitában, kedden.

InfoRádió Itthon

Budapestnek 27 milliárd "szabadon elkölthető" forintja van

A pályázatoknál átlátható rendszerekre van szükség - hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Mint mondta, a fővárosnak nincs jelentős, új beruházásra pénze, miközben 80-100 szerződéssel érdemi probléma van.

MTI Itthon

Évet értékelt a számvevőszék

Az elmúlt egy év komoly változásokat hozott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) életében: az ÁSZ-nak új stratégiája van, megújult a tervezési folyamat, illetve a szervezeti felépítés, jelentősen javult a számvevőszéki munka hasznosulása, idén júliustól pedig hatályos az új ÁSZ-ról szóló törvény.

MTI Hazai gazdaság

A közpénzügyek maradéktalan átláthatóságát ígéri az ÁSZ elnöke

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) küldetése, hogy szilárd szakmai alapon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét és járuljon hozzá a "jó kormányzáshoz" - mondta az ÁSZ 2010. évi tevékenységéről szóló jelentés ismertetésekor a szervezet elnöke szerdán a parlamentben.

Népszava Itthon

Népszava: az ÁSZ-elnök 12 milliós bánatpénzre jogosult

Az Állami Számvevőszékről szóló új törvényjavaslat szerint az Állami Számvevőszék elnöke 12 millió forintos plusz illetményt kaphat. Domokos László személyére több érdekes kedvezményt szabtak - írja a Népszava.

1 2 3 4 5
Koronavírus: már vizsgálják az Olaszországból hazatért magyar diákokat

Koronavírus: már vizsgálják az Olaszországból hazatért magyar diákokat

A legsúlyosabb vádpont alól felmentették Harvey Weinsteint

A legsúlyosabb vádpont alól felmentették Harvey Weinsteint

Dél-Koreában már majd ezren fertőződtek meg koronavírussal

Dél-Koreában már majd ezren fertőződtek meg koronavírussal

Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus

Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus

Újabb országokban jelent meg a koronavírus, Iránban legalább 12-en meghaltak

Újabb országokban jelent meg a koronavírus, Iránban legalább 12-en meghaltak

Milliókra büntették a KiwiSun szoláriumok tulajdonosát

Milliókra büntették a KiwiSun szoláriumok tulajdonosát

Ausztria nem engedi be a vonatokat Olaszországból a koronavírus miatt

Ausztria nem engedi be a vonatokat Olaszországból a koronavírus miatt

Brazíliai rendőrsztrájk: öt nap alatt 147 embert öltek meg

Brazíliai rendőrsztrájk: öt nap alatt 147 embert öltek meg

A címlapról ajánljuk