MTI Sport

Hatalmasat kaszált az UEFA az Eb-n

Rekordnak számító 1,4 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a július 1-jén zárult ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságon.

MTI Sport

Nagyot bukik Varsó a focistadionokkal

Egy lengyel hetilap szerint veszteséges a július 1-jén befejeződött lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság négy lengyelországi stadionjának működtetése, és kevés az esély arra, hogy ezen bárki is változtasson.

Pataky Zsolt Nagyítás

Ronaldo nyomában az Agárdi Parkerdőben - Nagyítás-fotógaléria

Az Agárdi Parkerdő labdarúgó élete dicső múltra tekint vissza: innen indult, s egészen az NB 1-ig jutott a szép emlékű Gázszer csapata, hazai mérkőzéseit pedig most is itt játssza az Agárdi Gyógyfürdő megyei első osztályú csapata. Nyáron az óvodások mellett általános iskolás labdarúgó-palánták veszik birtokba a pályát, Czéczei János vezetésével immár nyolc éve rendeznek focitábort a gyermekeknek. A napi két edzés és a meccsek mellett természetesen állandó program a Velencei-tavi fürdőzés, a bográcsolás és az éjszakai sátrazás. Az igazi csapatszellem kialakulásához idén a foci EB meccsein való közös szurkolás is hozzájárult az agárdi, gárdonyi, velencei, s az itt nyaraló budapesti gyerekek között.

hvg.hu Napi merítés

Pihenni mennek a spanyol focirobotok

A spanyol csapatban nincs kiemelkedő játékos, mert mindannyian kiemelkedő játékosok. Volt abban bármi meglepő, hogy a legjobb focistákból álló csapat nyerte a lengyel-ukrán Eb-t? - A Mezőnyfölény blog szerzője értékeli a döntőt.

MTI Sport

Torresé lett az Aranycipő, Iniesta a legjobbb játékos

Fernando Torres, a világ- és immár kétszeres Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott csatára kapja a kontinensviadal legeredményesebb játékosának járó Aranycipőt. A spanyol Andrés Iniesta, az FC Barcelona középpályása pedig a legjobb játékos lett.

hvg.hu Napi merítés

Képek: Balotellin kacag az internet

A Balotelli gólöröméről készült ikonikus fotó feltűnik a Bartók Béla úti csőtörésnél, bármelyik háztartási boltban, Szerbiában és egy banánültetvényen is. Az olasz focista magabiztosan tartja a kapagépet, vagy bármit, amit a kezébe adtak. Balotelli a döntő után most egy személyben viszi a hátán az olasz kudarcot.

hvg.hu Sport

Focistacsemeték lepték el a pályát a spanyol győzelem után - videó

A 2012-es futball Európa-bajnokság egyik legkedvesebb pillanata egyértelműen az volt, amikor a spanyol győzelem után a válogatott tagjainak gyerekei fölmehettek a pályára. Fernando Torres, Sergio Ramos és Xavi csemetéi névre szóló mezben jelentek meg a gyepen. Videó.

hvg.hu Sport

Tomboltak a spanyolok a győzelem után Madrid utcáin- videók

Címvédőhöz méltó játékkal védte meg négy évvel ezelőtti aranyát a spanyol válogatott. Az olaszok statisztáltak, és még szerencséjük sem volt. Spanyolország-Olaszország 4-0. A spanyolok nem maradtak hálátlanok, így ünnepelték a győzelmet Madridban. Videók.

Dömötör Tamás Foci

Történelmi spanyol győzelem

Címvédőhöz méltó játékkal védte meg 4 évvel ezelőtti aranyát a spanyol válogatott. Az olaszok statisztáltak, és még szerencséjük se volt. Spanyolország-Olaszország 4-0.

hvg.hu Foci

Élőben a spanyol-olasz meccsről

Fabregas beadását Silva fejelte be, Jordi Alba Xavival kényszerítőzött. Az olaszok bajba kerültek, azért is, mert Motta megsérült és nincs több cseréjük. És Torres is betalált a végén, aztán rúgatott egyet Matával is. 4-0. Spanyolország az Európa-bajnok - először fordult elő, hogy 3 egymást követő világversenyt is ugyanaz a válogatott nyer.

Heiszler Ákos Foci

Foci Eb: "Okosfutball"

Az, hogy a spanyolok már négy és két éve is elképesztő számú passzuknál is többet járatják idén a labdá,t nem jelenti azt, hogy keveset lőnek, mert negyvenkilencszer tették meg (az olaszok 55-ször), átlag majdnem pont tízszer meccsenként. Vagy: minden hatodik spanyol lövés gól. Ez egészen elképesztő hatékonyságot és átgondoltságot mutat, olyat, amilyen nem volt még a játék történetében.

Vajna Tamás Foci

Finita la commedia?

A spanyol armadával nem lesz olyan egyszerű elbánni, mint a saját taktikája miatt is elvérző német sereggel. A hülye nevű tikitaka persze ugyanolyan ótvar unalmas és kiábrándító tud lenni, mint a végletekig elnyújtott catenaccio. A legutóbbi világbajnokság idején a spanyolok diagonális építkezései a legkorrektebb barzil örömfocit idézték. Mára módszerük kilúgozódott. Az évtizedekig a legjátékrombolóbbnak tartott olasz viszont életes lett: vérbő és szemrevaló. És az afrikai vérfrissítésnek is köszönhetően már hatékony is.

Dömötör Tamás Foci

Foci Eb: Az utolsó felvonás

Ma este Kijevben megküzd egymással a két futballnagyhatalom válogatottja, s bármelyik nyer is a végén, megérdemelten viseli négy esztendeig a bajnoki címet Európában. Ha úgy tetszik, igazságos Eb után igazságos győzelem várható.

Vajna Tamás Foci

Tikitakáék vasárnap sokkal jobban zárnak majd

Játszották azt, amit úgy tűnik, egyre jobban tudnak. Játszották úgy, ahogy kell. Defenzíven, ahogy már nagyon-nagyon-nagyon régen nem láthatott olasz válogatottat játszani a nagyvilág. Talán 1982-ben utoljára – legalábbis nekem az a banda a legemlékezetesebb.

Walter, a fricc Foci

Betli után - szurkolói búcsú a németektől

Az olaszok az első negyedórát és a második félidőben talán összesen tíz percet leszámítva végig az ellenőrzésük alatt tartották a meccset. És amit Löw szlogenként a védekezéses szituációkról mondott, hogy a lényeg, minden helyzetben létszámfölényben lenni, azt az olaszok tökéletesen megvalósították.

1 2 3 4 5 6 7
12
Meghalt Petics Kristóf, az X-Faktor egykori versenyzője

Meghalt Petics Kristóf, az X-Faktor egykori versenyzője

Illetékmentes lehet a testvérek közötti ajándékozás

Illetékmentes lehet a testvérek közötti ajándékozás

Trump megtiltotta a Brazíliából érkező külföldiek beutazását

Trump megtiltotta a Brazíliából érkező külföldiek beutazását

A fideszesek 61 százaléka szerint is meg kell szüntetni a veszélyhelyzetet

A fideszesek 61 százaléka szerint is meg kell szüntetni a veszélyhelyzetet

Átmeneti házirendet javasol az újranyíló óvodáknak a Nemzeti Pedagógus Kar

Átmeneti házirendet javasol az újranyíló óvodáknak a Nemzeti Pedagógus Kar

Újra bezárták a világ legmélyebb bányáját, miután 164 fertőzött bányászt találtak

Újra bezárták a világ legmélyebb bányáját, miután 164 fertőzött bányászt találtak

Ne dobja ki a régi számítógépét, jól használható lesz, ha telepít rá Lubuntut

Ne dobja ki a régi számítógépét, jól használható lesz, ha telepít rá Lubuntut

Mégis dönthetnek orvosszakmai kérdésekben a kórházparancsnokok

Mégis dönthetnek orvosszakmai kérdésekben a kórházparancsnokok

A címlapról ajánljuk